Vlaamse loopweken voor scholen van start op ’t Speelhof!

Van maandag 27 september tot en met vrijdag 1 oktober 2021 zetten alle scholen uit Sint-Truiden het schoolsportjaar in met een nieuwe editie van de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ in domein ‘t Speelhof. Met ruim 4.000 leerlingen uit het kleuter-, lager – en middelbaar onderwijs is deze organisatie van Team Sport en Jeugd Sint-Truiden al jarenlang de grootste in Vlaanderen.

Elk jaar openen de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ het schoolsportjaar. Van de kleuterklas tot het laatste jaar van de middelbare school, iedereen kan meedoen. De nadruk ligt op plezierbeleving en het organiseren van alternatieve loopvormen in plaats van de vroegere traditionele veldloop. De ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ zijn een initiatief van MOEV en Sport Vlaanderen in nauwe samenwerking met de gemeentelijke sportdiensten.
Schepen Jurgen Reniers telde met een groep ‘leuperkes’ mee af voor de start van de hun parcours.

Engagement van scholen

Het succes van de loopweken zit niet alleen in de goede ondersteuning die de Truiense Sport- en Jeugddienst de scholen geeft maar ook in het engagement van de scholen.

“De scholen bereiden hun leerlingen tijdens de sportlessen op school speciaal voor op deze belevingsrun. Met de organisatie van dit event dragen we dan ook bij aan een bewegingsrijke schoolcultuur.”

Hilde vautmans, schepen van jeugd en flankerend onderwijs

Scholen die zich buiten het stadscentrum bevinden kunnen rekenen op gratis busvervoer naar ’t Speelhof.

Sporters beleven meer

Wie denkt dat de lopers een saaie veldloop te wachten staat heeft het mis. De Sport- en jeugddienst geven elk jaar het beste van zichzelf om van de loop een echte belevingsrun te maken. Er zijn verschillende obstakels die overwonnen moeten worden. de kinderen worden uitgedaagd om steeds actief bezig te zijn. Op die manier hopen de diensten kinderen bij te brengen dat sporten gewoon dikke fun is. En deze fun is er niet alleen tijdens deze week.

“Ook de rest van het schooljaar organiseren we verschillende schoolsportdagen om leerlingen aan te sporen om in beweging te komen en te blijven. Met onder andere handbal-, voetbal-, trefbal-, netbal- en badmintontoernooien, de Zwemspelen, Atletiek Fundag en Luuk’s Beweegdagen is er een ruim aanbod waarin iedereen zijn of haar ding vindt.”

Jurgen Reniers, schepen van sport

Vorig jaar waren er geen toeschouwers toegelaten omwille van de strenge coronamaatregelen. Dit jaar mogen ouders en familie de kinderen wel komen aanmoedigen. Zij moeten wel enkele veiligheidsmaatregelen in acht houden.

Instagram