Vlaamse Tafeltenniskampioenschappen 2024: Limburg Gastheer voor Spannende Strijd

Partners

Vorige week was Sint-Truiden het toneel van de Vlaamse Kampioenschappen tafeltennis. Op zaterdag werd er van ’s ochtends vroeg tot in de late namiddag gestreden in vijf verschillende reeksen, met maar liefst 156 inschrijvingen die verdeeld waren over 9 reeksen. De dag bood niet alleen een kans op de Vlaamse titels in de A-, B-, C-, D- en E-reeksen, maar ook op een ticket voor de Belgische Kampioenschappen ABCDE.

Bij de dames A was de spanning te snijden met toppers als Margo Degraef, Daria Mityukova, Marie Maesen en Julie van Hauwaert. Ondanks het ontbreken van Margo, die vanwege haar uitmuntende prestaties in Manchester te laat in Sint-Truiden aankwam, was de concurrentie intens. Regerend Belgisch Kampioene Daria begon als favoriet, maar verrassend genoeg greep Julie de eerste wedstrijd met 4-2. Uiteindelijk wist Daria toch de titel binnen te slepen, gevolgd door Marie en Julie.

In de dames B-reeks was het Kim Bakkers die haar titel verdedigde, maar nieuwkomers zoals Kathe De Meyer gaven haar geduchte concurrentie. Kathe De Meyer kwam als winnaar uit de finale, met Kim Bakkers op de tweede plaats en Sara Van Bostraeten op de derde.

Bij de dames C ging de titel naar Kaat Barbaix na een spannende finale tegen Jitske Geerts, terwijl bij de dames D Lara Demol met slechts één verloren setje de overwinning opeiste.

Heren

Bij de heren A was Cédric Nuytinck de onbetwiste favoriet, en hij stelde niet teleur, met overwinningen op Olav Kosolosky en David Henkens. In de heren B-reeks was het Davy Vanvinckenroye die na een enerverende finale de titel mocht opeisen.

Bij de heren C ging de titel naar Alexander Haers na een intense strijd met Benny De Nayer, terwijl bij de heren D Stijn Mondelaers de overwinning behaalde na een confrontatie met Timeo Vizzini.

Tot slot, in de heren E-reeks, verraste Siebe Driesen door zijn weg naar de overwinning te banen, met een spannende finale tegen Tom De Rouck.

Met enkele opmerkelijke verrassingen en spannende wedstrijden was de Vlaamse Tafeltenniskampioenschappen van 2024 een spektakel van begin tot eind. De strijd om de titels was hevig en liet zien dat de tafeltennisgemeenschap in Vlaanderen springlevend is. Nu kijken we uit naar de Belgische Kampioenschappen later dit jaar, waar deze atleten opnieuw zullen strijden om de hoogste eer.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief