Voordelig zwemmen? Gingelom en Sint-Truiden komen tussen voor hun inwoners

Het gemeentebestuur van Gingelom gaat tot 30% tussenkomen in de zwemabonnementen en de kostprijs van zwemlessen van zijn bewoners. Dit omdat de zwembaden van Sint-Truiden en Landen-Hannuit zijn vernieuwd en nieuwe tarieven aanhouden.

Vanaf 01/06/2021 komt de gemeente voor 30% tussen in de kostprijs van de zwemlessen en alle zwem- en combi-abonnementen waarin zwemmen is opgenomen.
Gingelom biedt dit aan aan zijn inwoners voor de volgende zwembaden:

  • Stedelijk Zwembad Waremme.
  • Plosaqua Landen-Hannuit.
  • Bloesembad Sint-Truiden.

De totale tussenkomst voor de lessen en de abonnementen samen bedraagt maximum € 60 /jaar per gebruiker.
Om in aanmerking te komen voor de tussenkomst moet je aanvraag wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze kan je vinden via deze link. Hier kan je ook informatie vinden over schoolzwemmen.

Voordelige tarieven voor Truienaren

Voor inwoners van Sint-Truiden bestaan er al interessante tarieven. Zo kost een tienbeurtenkaart (sportbad) voor volwassen Truienaren 20 euro. Truiense tieners en volwassenen die het subtropisch zwembad bezoeken betalen 9,30 euro. Alle tarieven voor het LAGO Bloesembad kan je vinden via deze link.

UiTPAS

De UiTPAS is de manier waarop Truienaren die net wat extra steun nodig hebben, extra kortingen kunnen krijgen. Wie recht heeft op een UiTPAS met tussenkomst kan tot 80% van het baantjeszwemmen recupereren. Voor het recreatief zwemmen kan je tot 5 keer per jaar korting krijgen.
Meer informatie over de UiTPAS Haspengouw kan je vinden via deze link.

Instagram