Vooruit wil fitnessen in open lucht mogelijk maken. Bestuursploeg bekijkt mogelijkheden

Eddy Elherbouti, gemeenteraadslid Vooruit, wil fitnessen in de open lucht mogelijk maken in Sint-Truiden. Nu de fitnesscentra gesloten zijn door corona is er volgens het raadslid veel vraag naar een alternatief.

Elherbouti lanceerde het voorstel op een raadscommissie. Hij werd geïnspireerd door onder andere steden zoals Leuven waar onder een brug verschillende toestellen voor krachttraining in de open lucht werden geplaatst. Op deze manier kunnen mensen werken aan hun fysieke gezondheid met aangepaste toestellen zonder dat ze extra besmettingsgevaar oplopen.

“Fitness kan een sociale functie hebben, onder andere voor jongeren, die hun energie op een positieve en gezonde manier kwijt kunnen op publieke fitness-toestellen. Maar zulk een project is eveneens belangrijk voor personen, die het zich financieel niet kunnen veroorloven om te betalen in de privé -sector.  Bovendien kan zulk project juist mee de private sector mee op de kaart zetten en als het ware als een toeleiding zorgen. Bijvoorbeeld waarom er geen bord aanbrengen met alle private firma’s in Sint-Truiden, die op de ene of andere gezonde manier iets met fitness te maken hebben?  En vooral: elke sportende Truienaar erbij is een gezondere Truienaar erbij.”

Eddy Elherbouti

Volgens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove zou een openluchtfitness een goede aanvulling zijn op de seniorenspeeltuin op ‘t Speelhof. Deze bevat fitnesstoestellen waar ouderen makkelijk wat oefeningen kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren.

Schepen van Sport Jurgen Reniers meldde onze redactie dat hij samen met zijn collega’s bekijkt wat praktisch mogelijk is.