Vooruit wilt CO-2 meters voor clublokalen

Partners

De Vooruit fractie heeft voor de gemeenteraad van 29 juni een paar voorstellen klaar rond jongeren. Een daarvan, van raadslid Eddy Elherbouti heeft betrekking op de luchtkwaliteit in clublokalen.

Vooruit-raadslid Eddy Elherbouti wil de binnenlucht in jeugd- en clublokalen verbeteren.  Voldoende verluchting is belangrijk. Daarom gaf de Vlaamse Overheid ook het advies aan scholen om te investeren in CO-2 filters voor hun klaslokalen. Dit in het kader van de strijd tegen corona.
Vooruit wil nu dat Sint-Truiden investeert in CO-2 meters van jeugd-en clublokalen. Hiervoor willen ze dat de stad een budget van 5000 euro uittrekt. Het budget dat volgens Vooruit nodig is om CO-2 meters aan te kopen voor alle lokalen.

“Als we voor alle verenigingen die aangesloten zijn bij een stedelijke adviesraad én een eigen lokaal ter beschikking hebben (jeugdlokalen, voetbalkantines, repetitieruimtes, …) een CO2-meter kunnen voorzien, dan zal de luchtkwaliteit in deze lokalen sterk verbeteren. Het zal ook het gebruik van deze meters elders promoten.”

Eddy Elherbouti, gemeenteraadslid

Meerdere voorstellen voor jongeren in juli

Met het einde van het schooljaar in zicht vond Vooruit het een oppertuin moment om enkele voorstellen te lanceren rond jongeren. Je kan deze lezen in de agenda van de Truiense gemeenteraad.

Deze kan je vinden via deze link.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief