Vredesinstallatie wordt vredesduif

Kunstenaar William Daniëls heeft van de 100.000 kruisjes van de vredesinstallatie WE NEED PEACE een indrukwekkende, twintig meter grote vredesduif gemaakt. Bij het ontmantelen van de installatie borstelde Daniëls de kruisjes spontaan in de vorm van een vredesduif. Iets wat de boodschap van de tentoonstelling WE NEED PEACE nogmaals onderstreept.


De vredesduif is niet te bezichtigen. Het kunstwerk is ondertussen al verdwenen. De foto’s gemaakt door Dion Impression Art zijn het enige wat van het kunstwerk overblijft. Het kunstwerk van Daniëls borduurt verder op de vredesinstallatie WE NEED PEACE die de ganse maand februari in de minderbroederskerk van Sint-Truiden te zien was.

‘Na de vredesinstallatie in de Minderbroederskerk in het centrum van Sint-Truiden borstelde ik de 100.000 kruisjes samen. Een twintig meter hoge boodschap kwam spontaan tot stand. Zonder publiek, gewoon uit het hart, voor al de slachtoffers uit de vele oorlogen.’

William Daniëls

De kunstinstallatie met de kenmerkende 100.000 kruisjes was een creatie van drie vredesactivisten, kunstenaar William Daniëls, Piet Carlier en Peter Preuveneers, in een coproductie met Franciscus museum DE MINDERE. De vredesactivisten vragen om de ontelbare slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en van de vele oorlogen wereldwijd niet te vergeten, om er stil bij te blijven staan. Klik hier voor meer informatie over de installatie.

Want oorlog kent geen winnaars. Oorlog mag geen gewoonte worden of zijn. Misschien volgt er eind van dit jaar opnieuw een vredeswake.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!