Vrijstaat A blaast Oud Atheneum weer leven in

Vandaag vond de opening van Vrijstaat A plaats, een pop-up zomerbar die niet alleen ruimte laat voor zijn eigen evenementen maar ook deze van andere organisaties in en rond Sint-Truiden. De opening trok al onmiddellijk veel aandacht met een overvol Oud Atheneum tot gevolg.

Vier weken lang zal de organisatie van Vrijstaat A het Oud Atheneum in Sint-Truiden omtoveren tot een trendy zomerbar die niet mis zou staan in Berlijn, Brussel of Barcelona. Menig bezoeker keek bij de opening zijn ogen uit. Het Oude Atheneum in de Zoutstraat, dat eerder bekend stond als een oude vervallen school, is haast onherkenbaar.
Initiatiefnemers Marijn Ghys en Simon Vanrutten spreken vol lof over hun werk maar zeker ook dat van de vele vrijwilligers die het concept kon aantrekken.

“Vrijstaat A begon enkele maanden geleden met een idee en een facebookgroep waar gemotiveerde Truienaren hun ideeën konden delen en zelf initiatief konden nemen om een evenement te organiseren. Uit die groep hebben we ook al onze vrijwilligers geput. Sommigen hebben zich onmiddellijk op het organisatorische geworpen. Van de communicatie tot de inkleding alles is voor en door onze vrijwilligers en partners gerealiseerd. We zijn hier enorm fier op.”

Marijn Ghys en Simon Vanrutten

Ghys en Vanrutten bedankte bij de opening van de zomerbar ook het Truiense stadsbestuur. Deze hebben het project ondersteund en de locatie van het Oud Atheneum gratis ter beschikking gesteld voor de organisatie achter Vrijstaat A: vzw Verrassend Positief.

“Toen Marijn en Simon bij ons kwamen met hun idee was het concept nog vaag. Maar wij als stadsbestuur geloven in ondernemende Truienaren. Dikke proficiat aan heel de organisatie dat ze dit op de been hebben kunnen zetten. We zijn ervan overtuigd dat deze zomerse hotspot een mooie aanvulling is op het bestaande. Vier weken lang zal dit een bijzondere plek zijn in onze mooie stad waar mensen samenkomen, plezier maken en zich voor anderen inzetten. We hebben duidelijke afspraken gemaakt rond veiligheid, geluid en het gebruik van de infrastructuur om ervoor te zorgen dat dit initiatief door iedereen gedragen wordt.”

Hilde Vautmans, schepen van Citymarketing

Nog een hele zomer feest

Nog tot 16 juli zal Vrijstaat A de Zoutstraat vullen met kleur en muziek. Dit doen ze niet alleen zelf door leuke Vrijstaat Vrijdagen (hun versie van een afterwork-party) maar ook door open te zijn als zomerbar en hun locatie ter beschikking te stellen voor verschillende evenementen. Zo kan je op 24 juni naar Offensief A een samenwerking van Vrijstaat A en Jeugdhuis Expo.

Voor een volledige overzicht van de evenementen kan je terecht op hun website via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!