Vrijstaat A blaast Oud Atheneum weer leven in

Partners

Vandaag vond de opening van Vrijstaat A plaats, een pop-up zomerbar die niet alleen ruimte laat voor zijn eigen evenementen maar ook deze van andere organisaties in en rond Sint-Truiden. De opening trok al onmiddellijk veel aandacht met een overvol Oud Atheneum tot gevolg.

Vier weken lang zal de organisatie van Vrijstaat A het Oud Atheneum in Sint-Truiden omtoveren tot een trendy zomerbar die niet mis zou staan in Berlijn, Brussel of Barcelona. Menig bezoeker keek bij de opening zijn ogen uit. Het Oude Atheneum in de Zoutstraat, dat eerder bekend stond als een oude vervallen school, is haast onherkenbaar.
Initiatiefnemers Marijn Ghys en Simon Vanrutten spreken vol lof over hun werk maar zeker ook dat van de vele vrijwilligers die het concept kon aantrekken.

“Vrijstaat A begon enkele maanden geleden met een idee en een facebookgroep waar gemotiveerde Truienaren hun ideeën konden delen en zelf initiatief konden nemen om een evenement te organiseren. Uit die groep hebben we ook al onze vrijwilligers geput. Sommigen hebben zich onmiddellijk op het organisatorische geworpen. Van de communicatie tot de inkleding alles is voor en door onze vrijwilligers en partners gerealiseerd. We zijn hier enorm fier op.”

Marijn Ghys en Simon Vanrutten

Ghys en Vanrutten bedankte bij de opening van de zomerbar ook het Truiense stadsbestuur. Deze hebben het project ondersteund en de locatie van het Oud Atheneum gratis ter beschikking gesteld voor de organisatie achter Vrijstaat A: vzw Verrassend Positief.

“Toen Marijn en Simon bij ons kwamen met hun idee was het concept nog vaag. Maar wij als stadsbestuur geloven in ondernemende Truienaren. Dikke proficiat aan heel de organisatie dat ze dit op de been hebben kunnen zetten. We zijn ervan overtuigd dat deze zomerse hotspot een mooie aanvulling is op het bestaande. Vier weken lang zal dit een bijzondere plek zijn in onze mooie stad waar mensen samenkomen, plezier maken en zich voor anderen inzetten. We hebben duidelijke afspraken gemaakt rond veiligheid, geluid en het gebruik van de infrastructuur om ervoor te zorgen dat dit initiatief door iedereen gedragen wordt.”

Hilde Vautmans, schepen van Citymarketing

Nog een hele zomer feest

Nog tot 16 juli zal Vrijstaat A de Zoutstraat vullen met kleur en muziek. Dit doen ze niet alleen zelf door leuke Vrijstaat Vrijdagen (hun versie van een afterwork-party) maar ook door open te zijn als zomerbar en hun locatie ter beschikking te stellen voor verschillende evenementen. Zo kan je op 24 juni naar Offensief A een samenwerking van Vrijstaat A en Jeugdhuis Expo.

Voor een volledige overzicht van de evenementen kan je terecht op hun website via deze link.

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief