Vrijstaat brengt kidsproof programma met (loop)fietswedstrijd en Vrijstaat Puur Natuur

Partners

Vrijstaat A ging afgelopen week van start onder de brede aandacht van Sint-Truiden en omstreken. De creatieve zomerbar in het centrum van onze stad, kon rekenen op een topweek(end) waar bezoekers niet alleen vlot hun weg vonden naar het terras van de zomerbar maar ook naar het nightlife concept DANSPLAN. Komende week richt de Vrijstaat zich op de jongsten met een (loop)fietswedstrijd en Vrijstaat Puur Natuur.

Zo’n 500 mensen trokken vorige woensdag naar de voormalige site van het Technicum om de opening van de Truiense zomerbar Vrijstaat A mee te maken. Ook de avonden daarna zat de zomerbar goed vol en vonden bezoekers vlot hun weg naar de zomerbar. Vooral het zomerterras werd gesmaakt alsook de strandzone en de XL kidszone. De gezelligheid cumuleerde op zaterdagavond voor het nightlife concept DANSPLAN met oa DR. LEKTROLUV dat zelfs Gentenaars naar onze stad lokte. Uiteindelijk dansten zo’n 800 mensen mee op de tonen van the good doctor.

Oase van rust

Vrijstaat A heeft al snel de naam gekweekt een oase van rust te zijn nabij het Truiense stadspark. Het feit dat je van het stadspark direct kunt doorsteken naar de Vrijstaat wordt door vele bezoekers als pluspunt gezien.

“Ik woon op een appartement in de buurt dus het is fijn dat ik hier even van het groen kan komen genieten.”

Buurtbewoonster

Kidsproof week

Het feit dat de zomerbar kan rekenen op een extra grote kidszone dit jaar zal ongetwijfeld helpen om oud en jong naar de Vrijstaat de lokken. Zo kozen verschillende gezinnen er maandagavond voor om de eerste match van het EK mee te pikken vanop het zomerterras. Deze week staan er bovendien heel wat kidsproof activiteiten op de agenda zoals het eerste Vrijstaat kampioenschap (loop)fietsen voor kinderen tot 6 jaar. Een leuke wedstrijd die de zomerbar organiseert samen met leefschool Momentum, fietsen Loix en de Fietsbieb.

Daarnaast kan je dit weekend ook afzakken naar Vrijstaat A voor het evenement Puur Natuur. Vorig jaar startte Vrijstaat A een kleinschalig initiatief met insectensafari’s, zonder te weten dat het zo’n succes zou worden. Dit jaar pakt de organisatie uit met een grotere versie van het evenement met diverse activiteiten voor jong en oud.
Hoogtepunt van de dag is de interactieve show van Sterrin Smalbrugge. De Nederlandse podcaster en bekend gezicht van Expeditie Robinson geeft een lezing gebaseerd op de favoriete dieren van leerlingen uit Sint-Truiden.

β€œAlle lagere schoolkinderen kregen een tekenblad mee om hun lievelingsdier te kiezen. Sterrin gebruikt deze tekeningen voor haar show. We verwachten dat het zowel leerzaam als boeiend zal zijn.”

Boris Lammens, organisator evenement

Peter Berx, bekend om zijn insectensafari’s, keert ook terug. In het stadspark laat hij kinderen zien wat voor kriebelbeestjes zich verschuilen in bomen en struiken, wat vorig jaar al tot veel verwondering leidde.
Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er korte, toegankelijke lezingen door Kristien Brans en haar academische collega’s van de Vrije Universiteit Brussel. Ze bespreken onderwerpen zoals stadsnatuur en de cacaoplant.

Deelname aan de activiteiten is gratis, maar voor de lezing van Sterrin en de insectensafari’s is inschrijving vereist. (zie link hierboven)

#ZETU

Naast alle activiteiten voor jong en oud kan je bij Vrijstaat A nog tot 21 juli terecht voor een hapje en een drankje in hun zomerbar gedeelte. Daarnaast staan er nog enkele grote evenementen zoals The Woods.
Het volledige programma van Vrijstaat A kan je lezen via deze link.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief