Vroege vogels in ’t Klein Stadspark voor Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 22 oktober 2021 wordt in gans Vlaanderen en Brussel de Dag van de Jeugdbeweging gevierd. Ook in Sint-Truiden werden de 1.500 kinderen en jongeren van verschillende jeugdbewegingen vanmorgen getrakteerd op een heerlijk ontbijt in het stadspark. 

Dit keer ging de traktatie door in ’t Klein Stadspark tussen de gezellige herfstbladeren. Burgemeester Veerle Heeren, Schepen Hilde Vautmans en Schepen Jurgen Reniers waren samen met hun verantwoordelijke diensten aanwezig om alles in goede banen te leiden.

“De jeugdbeweging vervult een belangrijke functie in het leven van vele kinderen en jongeren. Het is een uitlaatklep, een bron van ontspanning en bovendien een leerschool voor belangrijke waarden zoals vriendschap, samenwerken, verantwoordelijkheid en respect voor de natuur. Wij zijn dan ook erg trots dat zo’n 1.500 Truiense kinderen en jongeren lid zijn van één van onze 17 jeugdbewegingen.”

Hilde Vautmans, schepen jeugd

Feestje dabei!

De dag van de jeugdbeweging stopt echter niet bij een ontbijt! Wil jij met de leden van je groep vandaag nog eens de benen gaan losschudden? Ga dan zeker een kijkje nemen bij Jeugdhuis Expo waar 15.30 u een vieruurtje doorgaat!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!