VZW SDB, een sociale onderneming, waar klant en werknemer centraal staan

Sint-Truiden kent veel sterke ondernemingen. Omdat wij hen graag in de kijker zetten, stellen we jullie vandaag graag voor aan vzw SDB.

vzw SDB is een dienstenchequebedrijf met een social karakter. De vzw heeft als doel lokale tewerkstelling te creëren en kansen te bieden aan kort geschoolden die willen werken als huishoudhulp. De vzw PWA-SDB is in 2004 opgericht vanuit het PWA Sint-Truiden. In december van dat jaar telde de organisatie al 10 huishoudhulpen en ongeveer een 50-tal gebruikers. Enkele jaren later vulden ze hun dienstverlening aan met een strijkatelier. Momenteel stelt SDB 437 huishoudhulpen,  25 strijksters en 15 bedienden tewerk.

Werknemer en klant centraal

SDB wil kansen bieden aan mensen die kort geschoold zijn. Dit doen ze onder anderen door hun winsten te investeren in vormingen, materiaal en de algemene groei van het bedrijf. Bij SDB geven ze hun huishoudhulpen de kans om zelf te kiezen hoeveel uren ze werken.
Voor het gemak van de klant kiest het bedrijf ook voor kleine lokale kantoren om zo kort bij hun klanten te staan. De match tussen de klant en de huishoudhulp is voor SDB dan ook zeer belangrijk. (Lees hier ons artikel over de paasactie van SDB.)

SDB is steeds opzoek naar extra huishoudhulpen. Momenteel zoeken ze een extra ‘vlinder’ om hun team te versterken. Klik op het bericht hieronder voor meer informatie.

Al 8 jaar voorzitter

SDB is een sociaal bedrijf dat momenteel wordt geleid door Roger Clerinx. Het Truiense gemeenteraadslid voert de job al ruim 8 jaar uit. Clerinx zit al ruim 10 jaar in de Truiense gemeenteraad en was ook 2,5 jaar schepen van cultuur. Een mandaat waar hij met warme herinneringen op terugkijkt.
Roger Clerinx is een actief geëngageerd figuur die zeker tijdens de carnavalsperiode niet uit het straatbeeld weg te denken is. Hij was oa stichtend lid van de Raad van 11 toen het Truiense carnavalsleven nieuw leven werd ingeblazen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!