Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch geeft verduidelijking

Partners

Gisteren na de extra gemeenteraad kwam er een verrassende communicatie. Burgemeester Veerle Heeren neemt dan toch een pauze. Iets wat niet duidelijk was af te leiden uit de gemeenteraad.

Verschillende partijen binnen Sint-Truiden spraken hun ongenoegen uit over de plotse communicatie. PVDA-lid Maxime Pirard reageerde als volgt:

“Wie nu de burgemeester is, wordt of blijft van Sint-Truiden is totaal onduidelijk. Dit is echt dorpspolitiek een democratie onwaardig.”

Maxime Pirard, PVDA Sint-Truiden

Vlaams Belang voorzitter Roosmarijn Beckers zei op haar facebookpagina het volgende: “Als uit het onderzoek de zelfbediening van de burgemeester en haar entourage blijkt, is er maar één oplossing: ontslag!”
Oppositiepartij Vooruit was na het nieuws gisterenavond snel om de stap opzij van Veerle Heeren te claimen als hun verdienste. Al is er geen sprake van een ontslag.

Burgemeester Veerle Heeren neemt een pauze maar blijft beschikbaar voor de bestuursploeg en het verdere onderzoek van de gouverneur.

Geen ontslag wel een pauze om vooruit te gaan met de ploeg

Eerste Schepen en waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch reageerde deze ochtend in het radionieuws over de onduidelijkheid.

Hij bevestigt dat de coalitiepartijen op voorhand samen gesprekken hebben gevoerd over de verdere toekomst van de bestuursploeg. Volgens de Schepen/ burgemeester kwam de keuze voor een pauze van Burgemeester Veerle Heeren zelf. Een pauze die ze zelf aangaf nodig te hebben tijdens de gemeenteraad.

“Het is overroepen dat ze aan de kant wordt geschoven, ze heeft in de eerste plaats zelf aangegeven dat ze het rustiger aan wil doen.”

Jelle Engelbosch

Waarnemend burgemeester Engelbosch benadrukt dat er geen termijn is afgesproken en meent dat dit ook niet nodig is.

“Het vertrouwen is geschonden maar nu moeten we in alle sereniteit verder bouwen aan de ploeg en de toekomst. En dat doen we samen met CD&V en Open VLD. We gaan ervoor zorgen dat ons verhaal verder kan en de rust kan wederkeren in onze stad.”

“We hebben geen termijn afgesproken voor de pauze. Dat zal afhangen van hoe Burgemeester Veerle Heeren zich voelt en zal ook afhangen van de resultaten van het onderzoek van de Gouverneur en Audit Vlaanderen. Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we vandaag verder kunnen met de ploeg maar ook met het vaccinatiecentrum.”

Op de vraag waarom er niet duidelijker is gecommuniceerd over de pauze, verwijst Engelbosch naar de toch chaotische en heftige gemeenteraad. Er waren problemen met de digitale stemming op het laatste. Bovendien was het een emotionele raad voor Veerle Heeren.


“Ik denk dat het belangrijk is dat we hebben vastgesteld dat deze ploeg nog voldoende fond heeft om door te gaan. In verschillende gesprekken die ik had met collega Hilde Vautmans gaven we allebei te kennen dat wij samen met CD&V een goed verhaal hebben. Wij willen het project dat we aan het begin van de legislatuur gestart zijn verder zetten. Er ligt nog zoveel werk voor ons op de plank. We gaan dat niet opgeven omwille van deze gebeurtenissen.

Waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch

Engelbosch minimaliseert naar eigen zeggen de gebeurtenissen niet. Maar samen met de ploeg werd gekozen voor deze oplossing. Het alternatief was een langdurige politieke chaos en dat zou niet goed zijn geweest voor Sint-Truiden.

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief