Waarnemend burgemeester laat appartementen onbewoonbaar verklaren

Parc du Sud het prestigieuze bouwproject op de Luikersteenweg is onbewoonbaar verklaard door Stad Sint-Truiden. Het gaat specifiek over 25 appartementen waarvan de bewoners werden gevraagd hun pand te verlaten wegens gevaar.

25 appartementen werden door het stadsbestuur van Sint-Truiden onbewoonbaar verklaard. Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch nam deze beslissing nadat experten van Stad Sint-Truiden verslag bij hem uitbrachten over de toestand van de appartementen.
Het gebouw is gedeeltelijk opgebouwd uit een houten frame. Tijdens de bouw van het appartement in 2015 is een gedeelte van het hout gebruikt voor de constructie, lange tijd in open lucht blijven liggen. Het hout nam vocht op van de regen. Na de constructie kon het vocht uit het hout niet meer ontsnappen en ontstond er verrotting.
Verschillende bewoners zijn reeds enige tijd verwikkeld in een juridische strijd met de bouwheer omdat zij al zeer vroeg na de aankoop van hun appartement problemen opmerkten.

Foto bij artikel: VRT NWS

OCMW geeft steun

Momenteel zijn er 8 gezinnen die steun hebben gevraagd aan het OCMW. Een lening afbetalen en een ander appartement moeten huren omdat je woonst te gevaarlijk is om te blijven, is niet niks.
Vanavond volgt een bewonersvergadering. Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch zal dan kijken of er nog meer bewoners zijn die hulp nodig hebben.

Snelle markt zorgt voor problemen

Wie uiteindelijk de verantwoordelijke zal zijn voor de situatie is niet duidelijk. De juridische strijd zal vermoedelijk lang zijn.
De laatste jaren bereikt het nieuws van fouten bij bouwprojecten vaker het nieuws. Vaak gaat het om projecten die snel moesten gebouwd worden tegen een zo betaalbaar mogelijke prijs. Hierdoor treden dan bouwfouten op. Denk maar aan de nieuwbouwschool in Antwerpen die recentelijk instortte door zware constructiefouten door de bouwheer.

Onze redactie hoopt dat de getroffen bewoners snel duidelijkheid krijgen.

Bekijk hieronder de reportage van TVL:


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!