cdn_helper

cdn_helper

Waarom Limburg en ook Sint-Truiden een inhaalbeweging maken qua vaccinaties

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Zuid-Oost Limburg (lees Haspengouw) loopt achter qua aantal vaccinaties voor ouderen. Niemand lijkt te weten wat de precieze oorzaak van het probleem is, al wordt bevoorrading aangehaald als een belangrijke factor.

Het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden gaan de komende twee weken meer dan 5000 vaccins worden geplaatst. Deze week zo’n 2130 en de week erna 3100. Een ferme toename van het aantal vaccins op een week tijd. En dat is niet trend die we in andere vaccinatiecentra van onze streek ook zien. Haspengouw zit namelijk bij de slechtste van de klas betreft het aantal gevaccineerden.
De centra van Sint-Truiden (Sint-Truiden -Nieuwerkerken-Gingelom), Borgloon (Borgloon -Heers- Kortessem-Wellen) en Maaseik (Maaseik- Kinrooi-Dilsen-Stokkem) scoren met minder dan 30 procent onder het Vlaamse gemiddelde. Thans is er voldoende volk aanwezig in alle centra om zoveel mogelijk te vaccineren.
Noël Vandeboel, manager van verschillende vaccinatiecentra en verantwoordelijke voor het centrum in Maaseik meent dat de combinatie van nabijheid tot ziekenhuizen en minder bevolking in woonzorgcentra de oorzaak is van de scheve cijfers.
In het Belang van Limburg verwijst hij naar het feit dat zorgverleners prioritair zijn gevaccineerd net als mensen in woonzorgcentra. Een grijze bevolking betekent immers niet steeds dat je veel bewoners in woonzorgcentra hebt. Ouderen die nog zelfstandig wonen zijn de prioritaire vaccinatie van de woonzorgcentra namelijk misgelopen.

Levering vaccins nog steeds een groot probleem.

Het grote probleem in heel de discussie is en blijft nog steeds, de levering van de vaccins. AstraZenica zou deze week maar de helft van de gevraagde vaccins leveren die nodig zijn. Ook Moderna en Johnson & Johnson zijn niet klokvast betreft hun leveringen. Pfizer is de enige constante en zal eerder teveel dan te weinig vaccins leveren.
Als er te weinig vaccins worden geleverd dan is het logische gevolg dat er minder gevaccineerd kan worden ook al worden de vaccins die er zijn eerlijk verdeeld naar gelang bevolkingsopmaak.

Wij vroegen Burgemeester Veerle Heeren om een reactie:

“Sint-Truiden krijgt zijn deel maar we hopen op nog meer. We hebben voldoende capaciteit om 7 van de 7 te kunnen vaccineren.”

Burgemeester Veerle Heeren

Het probleem van de bevoorrading lijkt dus net als in het begin van de vaccinatiecampagne, de kern te zijn van het probleem.
Ondertussen schrijven mensen zich massaal in voor de reservelijsten via het platform Qvax. Aan wil om zich te laten vaccineren ontbreekt het dus niet.

Lees ook

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Stadsbestuur stelt maatregelen voor na recentste audit over belangenvermenging en fouten...

In de raadscommissie van dinsdag 14 mei 2024 stelde het Truiense stadsbestuur zijn actieplan voor om belangenvermening (de schijn van en feitelijke) te voorkomen....

De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
Wow!

Terwijl het zomerweer in onze streek is, kwam gisterenavond plots iets moois uit het noorden. 🤩
Heb jij gisteren het noorderlicht
Autisme Leeft zoekt vrijwilligers! 🤩

Autisme Leeft is een organisatie die zich inzet voor het organiseren van een veilige en leuke
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief