Warm welkom voor deelnemers van
1000 km voor Kom op tegen Kanker in Sint-Truiden

Op vrijdag 27 mei bezorgde de Limburgse middagstad Sint-Truiden de renners een warme ontvangst. Vanaf 11u30 moedigden supporters en sympathisanten de toekomende pelotons aan op de Veemarkt met de Warmste Erehaag. In het evenementendorp heerste er de hele dag een gezellige drukte.

Tijdens het Hemelvaartweekend fietsen duizenden wielerliefhebbers voor de elfde keer de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Dagelijks leggen de renners twee etappes af van 125 km. Vertrekkende vanuit gaststad Mechelen doorkruisen de pelotons een groot gedeelte van Vlaanderen. Elke dag houden ze halt in een van de vier middagsteden, telkens in een andere provincie: Aalter (Oost-Vlaanderen), Boom (Antwerpen), Huizingen (Vlaams-Brabant) en Sint-Truiden (Limburg).
Vandaag mocht Sint-Truiden als middenstad de vele fietsers verwelkomen. Op de Veemarkt werd een erehaag gevormd om de fietsers een hart onder de riem te steken. De keuze voor Sint-Truiden is dan ook niet toevallig zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

“Jaarlijks vragen verschillende steden aan ons om gaststad of middagstad te zijn voor ons evenement. Ons oog viel op Sint-Truiden. De stad telt heel wat vrijwilligers en organisaties die de strijd tegen kanker hoog in het vaandel dragen. Voor de Lockdown hadden we Sint-Truiden al uitgekozen maar door de pandemie is dit toen niet kunnen doorgaan. We zijn blij dat het evenement nu weer kan doorgaan.”

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker

Schepen Stijn Vanoirbeek en schepen Johan Mas lieten zich van hun sportiefste kant zien en maakte de reis van Mechelen naar Sint-Truiden per fiets.
Verschillende burgemeesters van verre en minder verre steden hielden halt in Sint-Truiden en reden mee. Oa ook Wouter Beke was aanwezig.

Warmste Erehaag

Op 27 mei werden de meer dan 2000 renners in middagstad Sint-Truiden op de Veemarkt onthaald door duizenden supporters en sympathisanten. De Limburgse middagstad voerde er een gezonde strijd voor de titel van de Warmste Erehaag.

‘De Truiense leerlingen en verenigingen hebben mooie spandoeken gemaakt om de deelnemers aan te moedigen. De voorbije weken hebben we samen met de jeugddienst en de scholen hard gewerkt om zoveel mogelijk supporters op de been te brengen. En vanmiddag bleek dat we daarin uitstekend zijn geslaagd. Het is nog even afwachten op het resultaat, maar de aanwezige Truienaars zullen zeker beamen dat we op deze mooie dag eigenlijk allemaal winnaars zijn.’

Nina Kvikvinia, schepen van jeugd

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!