Wie valt in de prijzen bij de Fruittob van de Keizerlijke Commanderie?

De oogst is stilaan ten einde maar de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers gaat gewoon door met de promotie van onze Haspengouwse streekproducten. Vandaag namen heel wat mensen deel aan hun fruittob wedstrijd.

De Keizerlijke Commanderie is een organisatie die de tradities rond ons voornaamste streekproduct, fruit promoot. Onlangs presenteerden ze enkele topstukken fruit op het koninklijk paleis. Ze organiseren jaarlijks niet alleen een fotowedstrijd maar ook een heuse kookwedstrijd die (hoe kan het ook anders) volledig rond fruit en fruitteelt draait.
Volgende week vrijdag (29 oktober) maakt de Commanderie de winnaar bekend van de fruittob wedstrijd. Een competitie waarin mensen hun lekkerste fruitbereidingen of fruittob kunnen indienen.

Fruytenier Ronald Ilsbroux deelde op zijn sociale media beelden van de inzendingen. Bekijk zeker meer beelden via deze link.

Fruittob

De traditie van de fruittob is eentje die bij jonge Truienaren en Haspengouwers niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen. Een fruittob is een vorm van voedselconservering waarbij doorheen het plukseizoen in een grote tobbe of urne fruit werd bewaard in stevige alcohol. Iedere keer werd er dan een nieuwe fruitlaag toegevoegd en werd deze afgewerkt met veel suiker. Het resultaat is een geestrijk drankje vol Haspengouwse smaak.

Meer weten over de Commanderie? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!