‘Wij en de wereld,’ nieuwste tentoonstelling van kunstdorp Halmaal

Op zaterdag 27 mei werd in Halmaal de nieuwe kunsttentoonstelling “Wij en de Wereld” geopend in Hoeve Houwaer. Op drie verschillende locaties in het dorp kan je werken gaan bewonderen van meer dan 80 kunstenaars.

Elk jaar organiseert de organisatie Halmaal Art een kunsttenntoonstelling. Dit gebeurd doorgaans rond de periode waarin vroeger Halmaal Kermis plaatsvond.. Organisatoren Rohnny Houwaer, Frank Delbeke, Lieve Devriendt en Renée Van Hoecke hebben verschillende lokale kunstenaars verzameld om met hun werken ten toon te stellen. Het merendeel van de werken staat tentoon gesteld in de hoeve van Rohnny Houwaer op Halmaal-Dorp 10. In de kerk van Halmaal en in het atelier van Brigitte Aenderkerke kun je het vervolg van de collectie aanschouwen.
De aftrap van de tentoonstelling werd op zaterdag 27 mei gegeven in Halmaal in bijzijn van Rita Vanwelkenhuyzen en Basile Moyaerts.

“Ik ben bijzonder fier dat dit project elk jaar in het dorp kan doorgaan. Het is een positief project dat een belangrijke bijdrage levert aan zowel Halmaal als aan de culturele gemeenschap van Sint-Truiden”.

Basile Moyaerts, nationaal bureaulid Jong CD&V en inwoner Halmaal

Wij en de Wereld

Het thema van dit jaar is “Wij en de Wereld” daarmee wil de organisatie aantonen hoe belangrijk de connectie tussen ons en de rest van de wereld is en hoe kunst die connectie kan bevorderen.

Om die connectie te onderstrepen nemen ook Oekraïense kunstenaars deel aan de tentoonstelling. Alexandre Holovchenko, die haar geboorteland voor de oorlog moest ontvluchten, heeft werken kunnen uitstallen in Halmaal. Met deze professionele kunstenares is de organisatie natuurlijk heel blij.

“De bedoeling was om ervoor te zorgen dat zowel beginnende kunstenaars als gevorderde kunstenaars een plaats hebben waar ze terecht kunnen met hun werken om aan een publiek uit eigen streek te kunnen ten toonstellen.”

Rohnny Houwaer

Je kan de tentoonstelling bezoeken tot en met 11 juni, gratis te bezichtigen elk weekend in Halmaal.

Instagram