‘Winkel op Wielen’ opent begin april de deuren

Partners

Begin april opent er een ‘Winkel op wielen’ in Sint-Truiden. Het is een pop-up kruidenier waar mensen die het moeilijk hebben voedings- en verzorgingsproducten kunnen kopen aan sterk verlaagde prijzen. Met dit initiatief wil het lokaal bestuur Sint-Truiden samen met partnerorganisaties Vzw Depot Margo en serviceclub Lions Sint-Truiden een bijkomend aanbod creëren naast de voedselbedeling.

Het lokaal bestuur trad in februari 2023 toe tot de VZW Depot Margo. Het depot is een sociaal distributieplatform dat verse voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten via lokale hulpverleningsorganisaties bij kwetsbare mensen brengt. Depot Margo is dus geen voedselbank op zich maar een centrale plaats waar voedingsmiddelen en verzorgingsproducten verzameld worden om dan verdeelt te worden onder sociale organisaties.

“In Sint-Truiden kunnen we rekenen op fantastische organisaties zoals Sint-Vincentius en Team Hope om met de aangeleverde goederen van Depot Margo en/of geschonken goederen van de voedselbank of winkels voedselpakketten samen te stellen en te verdelen. Mensen met een beperkt inkomen of mensen met een verhoogde tegemoetkoming ontvangen daardoor een aantal basisproducten. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat mensen keuze hebben. Met onze ‘winkel op wielen’ kunnen we hen vanaf april die mogelijkheid bieden.”

Pascy Monette, schepen van Sociaal Huis, Armoede en Eenzaamheid

Elke eerste woensdag van de maand zal de winkel op wielen openen. Momenteel wordt onderzocht welke locaties de ‘Winkel op Wielen,’ zal bezoeken om ervoor te zorgen dat mensen op wielen de winkel makkelijk kunnen bereiken. De winkel zal zich ook meermaals per jaar verplaatsen om zo alle kwetsbare groepen op het grondgebied Sint-Truiden te kunnen bereiken.
Alleen mensen met een cliëntenkaart zullen in de winkel terecht kunnen. Het gaat volgens schepen Monette dan vooral over alleenstaande ouders met kinderen en alleenstaande senioren ouder dan 60 jaar met een actief cliëntdossier bij het Sociaal huis.

Geen concurrentie

Het lokaal bestuur Sint-Truiden wil benadrukken dat deze ‘Winkel op Wielen’, geen concurrentie is voor lokale handelaars net zoals de voedselbanken dat ook niet zijn.

“Op dit moment gaan we met de handelaars in de buurt in gesprek om het project toe te lichten. We bekijken ook of er bijkomende opportuniteiten voor hen zijn. Misschien willen ze elke eerste woensdag in de maand wel een actie doen. Ideaal om bepaalde producten die niet in de winkel op wielen te koop zijn in de kijker te zetten. We bezorgen de handelaars dan ook een lijst van alle producten en prijzen. Als ze beslissen om een actie te doen, dan maken we dat graag mee bekend via affichage in het winkeltje”, besluit Pascy Monette.

Pascy Monette, schepen van Sociaal Huis, Armoede en Eenzaamheid

Het lokaal bestuur Sint-Truiden investeert jaarlijks 0,15 euro per inwoner aan het basislidmaatschap. Serviceclub Lions Sint-Truiden financiert de winkel op wielen en een team van maatschappelijk werkers van het Sociaal Huis begeleiden samen met de vzw Depot Margot het project.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief