Wiric droomt ook op Iedereen Beroemd

Trouwe kijkers van Eén hadden het al gezien! De Truiense organisatie Wiric was op TV met hun project Wiric droomt en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Wiric is een organisatie die steun biedt aan mensen met een mentale beperking. Bij Wiric vinden ze opvang, ondersteuning en worden hun talenten ontwikkeld in onder andere creatieve ateliers.
De mensen bij Wiric zijn niet onbekend in Sint-Truiden. Zo zie je de vrolijke bende vaak op stap gaan of steunen ze lokale organisaties en bedrijven door het uitvoeren van kleine taken. Denk aan het plakken van stickers, het vouwen van brieven etc.

Door corona bleven de opdrachten echter uit. Daarom besloten de creatieveling van Atelier W een nieuw project te starten: Wiric droomt!
Voor het project vroegen de begeleiders in Wiric aan hun bewoners om hun dromen te tekenen. De ontwerpen werden door een designer onder handen genomen en omgevormd tot vrolijke sokken!

Onze mensen bij Wiric tekenden hun dromen uit en samen met ontwerpers (hero-on-socks) kwamen we tot mooie, kleurrijke en eigentijdse sokken. Geen “Happy Socks” maar een even vrolijke “Wiric Socks” met vissen, vogels, bloemen, … De winter krijgt er plots heel veel kleur bij. Trouwens het zijn niet zomaar sokken, maar sokken met een warm verhaal van onze mensen met een beperking.

Wim Vandebrouck, vrijwilligerscoördinator Wiric

De verhalen achter de sokken zijn al even warm als de sokken zelf. Zo ontwierp een gebruiker van Wiric een sok vol met sterretjes. Omdat haar mama toch de mooiste ster in de hemel is. Lees alle verhalen achter de sokken via deze link.

Iedereen beroemd

Het project heeft veel succes. Zo mag Wiric sokken leveren aan Stad Sint-Truiden en hebben al verschillende bedrijven interesse getoond. Een gevolg van de leuke tussenkomst van twee gebruikers van het centrum in ‘Iedereen Beroemd.’
Bekijk het fragment hier.

Wil jij ook een paar van deze droomsokken? Surf van zeker naar de webshop van Atelier W.

Op deze pagina kan je ook de informatie vinden van de andere diensten van Wiric.
Voor meer informatie kan je mailen naar sokken@wiric.be.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!