Zepperse Ilse Weeghmans is nieuwe secretaris Voorzorg Limburg

Ilse Weeghmans is nu nog directeur van het Vlaamse Patiëntenforum maar zal in november de mantel van Tony Coonen opnemen als secretaris van de Voorzorg Limburg.

Tony Coonen werd ontslagen nadat hij hoofdverdachte werd in een gerechtelijk onderzoek omtrent vastgoedfraude bij de Voorzorg Limburg.
De keuze voor Weeghmans lijkt out of the blue te komen. Zij was tot voor kort zelfs geen lid van De Voorzorg. Haar ervaring met het onderhandelen met politici als vertegenwoordiger van patiënten alsook haar kennis van het leiden van een organisatie, spreken in haar voordeel.
In HBVL zegt Weeghmans dat zij zichzelf niet kandidaat stelde voor de functie. De vraag kwam volgens haar van Paul Callewaert, algemeen secretaris van de Socialistische Mutualiteiten. De twee hadden eerder contact nadat Weeghmans hem had gevraagd of ze iets voor Limburg kon betekenen.

Ze benadrukt dat ze in haar functie de nabijheid van de Voorzorg tot haar klanten wil verbeteren. De dienstverlening staat bij haar dan ook centraal.

Politieke verbondenheid staat vast

Dat de Voorzorg Limburg wel nog een rol gaat spelen in het politieke landschap, staat vast. Weeghmans haalt in haar interview aan dat zij niet de ambitie heeft om lijsten te vormen. Dat medewerkers van de Voorzorg politiek geëngageerd zijn, is logisch volgens haar.
Al benadrukt Callewaert dat Vooruit niet beslist wie bij de Voorzorg aan de slag gaat.

Ilse Weeghmans is momentele ook voorzitter van de Veva, het ontmoetingscentrum in Zepperen. Onze redactie wenst dit Truinoske heel veel succes in haar nieuwe job.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!