Zomeravonden brengt zaterdag jong muziektalent op de Minderbroederssite

De Zomeravonden zijn terug voor een derde editie! Dit jaar staat het podium in de tuin van het Minderbroedersklooster tegenover CC de Bogaard. Van woensdag 9 tot zondag 13 augustus kan je er in openlucht en met een drankje komen genieten van muziek, theater, literatuur en comedy! Komende zaterdag leent de organisatie het podium aan jong muziektalent zoals oa Meltheads.

Op zaterdag ontpopt de Minderbroederstuin zich tot een mini festivalweide met op het podium nieuw, jong geweld als Jack Vamp & The Castle Of Creep (winnaars Nieuwe Lichting 2023!), Lézard en helemaal bovenaan de affiche geen Johannes Is Zijn Naam die helaas moet afzeggen omwille van gezondheidsredenen maar gelukkig wel: Meltheads. Lokaal jong talent Jess need strong boy won onze Talent On Stage wedstrijd en mag de avond openen.

Meltheads (21u45-22u45)
Meltheads spuwt rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie. Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen.

Jack Vamp & The Castle Of Creep (20u30-21u15)
Geesteskind van Arthur Boussiron, 24, rusteloos en barstend van talent. In JVTCOC spant hij zijn innerlijke demonen voor een koninklijke koets die Prince, Bowie en Marvin Gaye dieper de 21e eeuw binnenrijdt. Catchy, eigenzinnig, dansbaar en meteen bekroond als winnaar van Stubru’s Nieuwe Lichting: Jack Vamp & The Castle Of Creep is dé coming band die je deze zomer aan het werk gezien moet hebben. En wilt het nu lukken dat dat gewoon kan op onze Zomeravonden!

Lézard (19u30-20u)
Met één been in het David Byrniaanse tijdperk, met het ander in de koelbloedige underground post-punk scene van de jaren 80.  Met hun geometrische en dansbare sound flitsten ze onze club afgelopen november in een stroomstoot naar de Bowery, nu we eindelijk terug bij onze positieven zijn, willen we meer van Lézard. Afspraak dus op onze Zomeravonden!

Jess need strong boy (18u30-19u00)
Een Neue Welle op zichzelf. Elektronisch-art duo dat de grenzen van het welvoeglijke opzoekt en daarbij geil hijgend alle clichés voorbij copuleert. Zelden nog zoveel eigenzinnigheid en weirdness op een podium gezien. Hier heeft de wereld nood aan: We need Jess need strong boy!

Tickets zijn te verkrijgen via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!