Zomers genieten tijdens tweede editie van Zomeravonden onder de Abdijtoren

CC de Bogaard trekt deze zomer opnieuw naar buiten. Nog tot 7 augustus kan je op het kerkveld in het centrum van Sint-Truiden genieten van klassiek chanson, barokke pop met soul- en funkinvloeden en een plezante familievoorstelling voor jongens en meisjes met zeebenen, dit alles op de unieke locatie in de verkoelende schaduw van de Abdijtoren.

De Zomeravonden ontstonden vorig jaar als een manier om na de lange sluiting door corona de banden met het publiek opnieuw aan te halen. Ook de tweede editie van het intieme culturele tuinfeest is een schot in de roos.

‘De voorbije dagen lokte de combinatie van de uitzonderlijke locatie, het mooie weer en het gevarieerde programma telkens een tweehonderdtal toeschouwers naar het hart van de stad. Vandaag hebben we enkele straffe comedians naar Sint-Truiden gehaald. Gezellig samenzijn, zomers genieten en humor van de bovenste plank: alles zit goed om er samen opnieuw een topavond van te maken.’

Stijn Vanoirbeek, schepen van cultuur

Muziek, theater en comedy

Naast de unieke setting, is de afwisselende affiche van de Zomeravonden ongetwijfeld een van de voornaamste sterktes van de formule. Op dinsdagavond namen topacteurs als Michaël Pas, Tom van Bauwel en Hans van Cauwenberghe de toeschouwers mee op schok tijdens de theaterwandeling ‘Doe niet zo Sapiens!’, geïnspireerd op de bestseller van Yuval Noah Harari. Op woensdag diepten Clara Cleymans, Jo Mahieu en Rudolf Hecke dan weer muziek en nooit eerder gehoorde anekdotes op uit het oeuvre van legendarisch chansonnier en duivel-doet-al Serge Gainsbourg.

Ook de komende dagen staan er nog een aantal topacts op het programma. Op vrijdagavond stelt Jan Verstraeten zijn debuutalbum ‘Violent Disco’ voor dat hem onlangs nog naar het prestigieuze SXSW festival in de Verenigde Staten voerde. Op zaterdagavond brengt Helene Bracke met haar ensemble de mooiste liederen uit het barok- en cabaretrepertoire en op zondagnamiddag sluit Theater FroeFroe af met de geweldige familievoorstelling ‘Zeeboenk’ voor de allerkleinsten vanaf 7 jaar.

Nieuw programma van CC de Bogaard

Op de eerste Zomeravond, 2 augustus, stelde het team van De Bogaard het nieuwe programma voor dat vanaf september van start gaat. Met straffe namen als Alex Agnew, Flip Kowlier, Wouter Deprez, Sien Eggers, Circus Ronaldo, Bart Van Loo en Stijn Vandevoorde zet het Cultuurcentrum ook in dit nieuwe seizoen opnieuw zijn beste beentje voor. Je kan het gevarieerde aanbod ook raadplegen via de website en in het magazine dat huis-aan-huis wordt verdeeld.

De Zomeravonden vinden plaats tot 7 augustus 2022 op het Kerkveld onder de Abdijtoren. Voor meer informatie kan je terecht bij CC de Bogaard via info.cc@sint-truiden.be of op 011 70 17 01. Tickets kosten 10 euro per avond (5 euro voor de familievoorstelling) en zijn te koop via https://www.debogaard.be.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!