Waarom Sint-Truiden niet alleen op 11 juli geel-zwart dreigt te kleuren

Partners

Vandaag is het de Vlaamse feestdag, een dag waarom velen hun fierheid voor hun Vlaamse identiteit tonen. Op de laatste Vlaamse feestdag voor de verkiezingen van 2024 werpen we als redactie even een blik op onze Trudostad en waarom alle politici in onze stad dat beter ook zouden doen.

De laatste paar dagen was Vlaams Belang in Sint-Truiden druk in de weer om vlaggen uit te delen en om Truienaren die al een Vlaamse vlag hadden uithangen te belonen met hun eigen bier : het Gouden Leeuwbier. Het gaat om een pils die speciaal voor de gelegenheid werd geproduceerd.

“We willen iedereen die helpt om Sint-Truiden mee Vlaams te kleuren tijdens onze Vlaamse nationale feestdag bedanken. Ook wie een vlag uithangen heeft en we tegen komen op onze ronde willen we graag bedanken.”

Roosmarijn Beckers, Vlaams Parlementslid en afdelingshoofd Vlaams Belang Sint-Truiden

Sluimerend succes in Sint-Truiden

Vlaams Belang heeft de laatste jaren in onze stad op een stille wijze aan succes gewonnen. Niet in het minste door de inzet van Vlaams parlementslid Roosmarijn Beckers. Beckers verliet in 2007 de politiek nadat haar moeder aan de kant werd gezet door de partij maar maakte in 2019 een comeback en veroverde meteen een plaats in het Vlaams parlement.
De laatste jaren liet Beckers zich opvallen door haar genuanceerde mening die bij vele mensen in de smaak valt. Tijdens de veelbesproken dragshow in de Minderbroederskerk sprongen de uitspraken van Beckers over de show in het oog. In tegenstelling tot de extreme stemmen in het debat verwees zij niet naar de organisatoren maar naar het gebrek aan beleid rond de Minderbroederskerk. Volgens Beckers is er geen duidelijk plan rond de herbestemming van de site en zorgt dit ervoor dat er evenementen plaatsvinden het religieus erfgoed van de site niet respecteren.

Het is met dit soort uitspraken dat Beckers kiezers weet te beroeren die normaal nooit voor een extreme partij zoals Vlaams Belang zouden kiezen. Dat bleek toch uit onze Truiense eindejaarspeiling. Verschillende politici en opiniemakers uit onze stad reageerden toen en nu vol ongeloof op de resultaten. Zij meenden allemaal dat als puntje bij paaltje kwam, de Truienaar nooit een extreme stem zou uitbrengen.
De echte test zullen uiteindelijk de verkiezingen volgend jaar zijn. Maar gezien een politica ,die naast een parlementaire functie ook een zware gezondheidsstrijd voert, vaker positief over de tongen van Truienaren gaat dan mandatarissen die al jaren actief zijn, lijkt het onze redactie tijd dat er wat meer nagedacht wordt.

Meer weten over de politieke toestand van onze stad? Hou dan zeker onze website de komende weken in de gaten voor de resultaten van onze Truiense zomerpeiling.

Lees ook

Fruit blijft gespaard – Regio Sint-Truiden opgeschrikt door hevige regenval

Op donderdag 5 september werd de regio van Sint-Truiden opgeschrikt door een plots hevig onweer met hagel. Het fruit in de streek bleef gespaard...
CD&V Sint-Truiden - sint truiden - team ingrid- iedereen ingrid - ingrid kempeneers - sinttruidenkiest24 - sintruinbegot - gemeenteraadsverkiezingen

CD&V – Team Ingrid, met een nieuwe naam en 24 nieuwe...

CD&V Sint-Truiden stelde vandaag zijn volledige lijst voor op het stationsplein van Sint-Truiden. Dat deed de partij niet toevallig daar, omdat ze met hun...
veiligheid -veiligheidsbeleid - stationsbuurt - sint truiden - sinttruidenkiest - gemeenteraadsverkiezingen

Ondertunneling Station Sint-Truiden voorzien voor ten vroegste 2026

In 2026 zal het station van Sint-Truiden dan toch een ondertunneling krijgen. Dat werd deze week bekend.

Instagram

80 jaar bevrijding in Sint-Truiden. ❤️

Ben jij naar de intocht van de Amerikanen gaan kijken? Of mee gaan swingen op
Donderdagavond rond 20.50 u begon een hevig onweer over Sint-Truiden te trekken.

In de Abdijstraat en Gasthuisstraat veroorzaakte dit wateroverlast.
Het is
Nieuwe naam voor CD&V Sint-Truiden - Team Ingrid. 🗳️

Met de nieuwe naam trekt de Truiense CD&V naar de kiezers in
Op verschillende plaatsen in Sint-Truiden werd vanavond wateroverlast gesignaleerd. ☔️🌧️ Heeft de regen voor problemen gezorgd in jouw buurt? #sinttruiden WOW opent Shop & Smile in de Truiense Stapelstraat om leegstand aan te klagen.

Volgens de burgerpartij moet het Truiens stadsbestuur
Kledingzaak Eroye is verhuisd!✨

Na 37 jaar nam Greet Slingers de zaak van mama Sonja over en investeerde ze in haar
De laatste daagjes van de kermis gaan in! 🤩

Ben jij al een bezoekje gaan brengen? Dan hebben we een belangrijke
Proficiat @chicazbeautybar ! 🤩

Onlangs vernieuwde Chicaz Beauty Bar hun volledige terras!
Ben jij al langs geweest? 😍

#sinttruiden #sintruinbegot #chicazbeautybar #loyaallokaal
Een geweldige start voor het nieuwe seizoen van Theater De Roxy!✨

Bij de opening van hun ticketverkoop verkocht het team van

Advertentie

Nieuwsbrief