Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

Partners

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de hoogte te zijn van een onderzoek, maar stelt zich ter beschikking van het onderzoek.

Op vraag van het Europees Openbaar Ministerie zal er een onderzoek komen naar Europarlementslid Hilde Vautmans. Het onderzoek zal geleid worden door de Centrale dienst voor de bestrijding van de georganiseerde economische en financiële delinquentie (CDGEFID) van de federale politie. Het onderzoek komt er nadat in mei van dit jaar voormalig medewerkers van Vautmans in gesprek gingen met Knack over de zogenaamd toxische werksfeer op het kabinet van de politica. De medewerkers getuigden ook dat ze opdrachten voor Vautmans uitvoerden die geen connectie hadden met haar Europees mandaat, iets wat bij wet verboden is. Onder andere de ontwikkeling van de Truiense horecagids en de campagne ‘Loyaal Lokaal’ werden genoemd.

Vautmans zou ook een buurman op de Europese loonlijst hebben gezet. Het ging om een voormalige militair die volgens Vautmans van thuis uit werkte en haar hielp bij Europese dossiers rond defensie. De voormalige medewerkers stelden onder andere dat ze de man nooit op kantoor zagen en dat hij werd ingeschakeld voor opdrachten die te maken hadden met de lokale politiek. De man is ondertussen overleden.

Vautmans gaf onze redactie gisterenavond de volgende reactie:

“Ik heb hiervan geen kennis, behalve van wat ik via de pers zojuist heb vernomen. Indien bevestigd wordt dat er een onderzoek loopt, betekent dit een schending van het geheim van het onderzoek. Ik heb in het verleden reeds deze aantijgingen weerlegd. Indien er effectief een onderzoek gaande is, ben ik graag bereid hieraan mijn volle medewerking te verlenen. Daarom dring ik erop aan om zo snel mogelijk gehoord te worden.”

Hilde Vautmans

Vautmans blijft nummer twee bij Open VLD Sint-Truiden

De Truiense afdeling van Open VLD heeft alvast zijn vertrouwen in Vautmans bevestigd. Haar tweede plaats voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt niet in twijfel getrokken. Bij insiders van de partij horen we veel gemor over de getuigenissen van de voormalige medewerkers. De insiders steunen Vautmans en meldden dat ze een van de weinige politici in onze stad is met een bovenlokaal netwerk dat ze ten voordele van onze stad gebruikt. Toch horen we ook andere stemmen binnen het politieke veld van onze stad. Vautmans wordt bij zowel partijgenoten als collega’s uit andere partijen niet onverdeeld positief ontvangen. De samenwerking met de politica zou vaak moeilijk verlopen. Bovendien zou Vautmans haar voorkeur voor bepaalde samenwerkingen niet onder stoelen of banken steken.

Ook voormalig schepen Jelle Engelbosch reageerde vandaag openlijk op de situatie. Engelbosch stapte uit de lokale politiek na druk van zijn partij en coalitiepartners. Engelbosch werd beschuldigd van belangenverstrengeling inzake vastgoedtransacties toen hij schepen was.

Lees ook

Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden – Keuze voor vernieuwing...

Vanmiddag ging de nieuwe regenboogcoalitie in gesprek met de pers. Voor het eerst sinds de avond van de verkiezingen communiceerden zij samen over hun...

Witte rook uit Truiense onderhandelingen. Vandenhove stelt regenboog-meerderheid samen

Witte rook uit het Truiense stadhuis. Ludwig Vandenhove heeft vier gesprekspartners gevonden om mee aan tafel te schuiven: Open VLD, N-VA en WOW. Vandenhove...
ongeval- sint truiden

Ernstig ongeval op Luikersteenweg

Op de Luikersteenweg ter hoogte van de Jumbo is een personenwagen op een geparkeerde vrachtwagen ingereden.

Instagram

Dit is het nieuwe bestuur van Sint-Truiden.🗳

Het nieuwe bestuur van Sint-Truiden kiest voor een breuk met het verleden. Binnen 14
Sint-Truiden krijgt een roos Vivaldi-bestuur waar de 4 politieke spectra als seizoenen in zitten verwerkt met WOW als centrumpartij.

Ludwig Vandenhove
Vandenhove heeft gesprekspartners gevonden in Open VLD, N-VA en WOW.

“Ik ben verheugd dat ik met WOW, N-VA en Open Vld
Ludwig Vandenhove wil deze week landen met zijn formatiegesprekken. Dat meldt hij aan VRT.

Vandenhove bevestigt dat er er zondagnacht al
Vooruit wordt de grootste partij van Sint-Truiden.

Het voorakkoord dat zou bestaan tussen Vooruit - Open VLD en N-VA haalt geen
Momenteel zijn er 21/38 kiesbureaus geteld, dus meer dan 50% van de stemmen.

Vooruit is momenteel de grootste partij (20,3%), gevolgd
{{content:words:20}} {{content:words:20}} Dag van de kiezing! 🗳️

Deze middag opvallend rustig aan de Truiense stembureaus. Onze redactie vernam dat er weinig jonge kiezers

Advertentie

Nieuwsbrief