”Het niveau van de campagne ligt laag.” CD&V schrapt weer kandidaat van de lijst

Partners

CD&V Sint-Truiden heeft daags voor de deadline van de lijsten nog een kandidate van de lijst moeten halen. De kandidate wordt ervan beschuldigd een winkeldiefstal te hebben gepleegd.

De dame in kwestie zou verdacht worden van winkeldiefstal. De klacht zou zijn ingediend door een lid van een andere partij uit onze stad. CD&V heeft al vervanging gevonden voor de vrijgekomen plek. Het zou gaan om Daniëlle Journee.

Vuile campagne

Volgens lijsttrekker en huidig burgemeester Ingrid Kempeneers zou de kandidate bij het boodschappen doen in een Truiense supermarkt enkele artikelen vergeten hebben te scannen. Initieel zou er geen klacht tegen haar zijn ingediend, maar nu zou een medewerker van de winkel, die kandidaat is bij een concurrerende partij, de melding hebben gedaan. Onze redactie heeft hiervan echter geen bevestiging ontvangen.

Het is duidelijk dat de campagne in onze stad op een zeer laag niveau wordt gevoerd. Dat zien we duidelijk in de situatie rond onze andere kandidate en nu ook in deze zaak. De tegenstanders proberen ons op verschillende manieren te belagen. Op andere lijsten staan mensen die hun rijbewijs al verloren wegens dronkenschap, mensen die drugsproblemen hebben etc.

Ingrid Kempeneers, lijsttrekker CD&V

Kempeneers verwijst ook naar een situatie rond een andere kandidate die afgelopen week het nationale nieuws haalde. Omdat dit om een privékwestie gaat, zal onze redactie hier geen verdere informatie over geven.
Officieel heeft onze redactie geen reactie ontvangen van andere politieke partijen in onze stad op de uitspraken van Ingrid Kempeneers. Wel kregen we te horen dat zij de harde toon in deze campagne betreuren en dat zij hier geen voorstander van zijn. Over heel de lijn wordt ontkend dat leden van de partij iets te maken hebben met deze situatie.

Waarom vertrek?

Officieel meldt Kempeneers dat ze de beiden kandidaten die in opspraak kwamen van haar lijst heeft geschrapt om hen te beschermen voor verdere negatieve reacties. In de avond van 13 september ontving onze redactie echter getuigenissen van huidige en voormalige kandidaten dat de nervositeit sterk toeslaat binnen de Truiense Christendemocraten die nog steeds hopen dat hun trouwe kiezers hen op 13 oktober sterk genoeg zullen maken.

Lees ook

Sint-Truiden zet in op Fastteam 3800 voor het onderhoud van de...

Het lokaal bestuur Sint-Truiden zal vanaf vandaag ‘Fastteam 3800’ inzetten voor het snel en vakkundig opsporen en oplossen van allerlei meldingen over het openbaar...

3500 plantjes verkocht voor Kom op Tegen Kanker

De jaarlijkse plantjesverkoop voor Kop op Tegen Kanker liep dit jaar als een trein in Sint-Truiden.
yontex apres ski- apres ski - sint truiden - grote markt - feest - massafuif

Yontec Après-ski kondigt nieuwe editie aan met familiaal programma en internationale Après-ski...

De Yontec Après-ski is van start gegaan met de organisatie van hun evenement. Dit jaar kiezen ze voor hun 13de editie vor een familiaal...

Instagram

Stad Sint-Truiden bekijkt mogelijkheden om stadsadministratie te verhuizen naar de private markt.

Het stadsbestuur gaat een dossier in de markt zetten
Ingrid Kempeneers wil dan toch geen samenwerking met Vlaams Belang. Dat zegt ze in een rechtzetting na enkele artikels die 3800 effectieve deelnemers en heel wat supporters! 🏃🏃‍♀️

Ook dit jaar was de Monumentenrun een succes! Was jij erbij?

Beelden: sociale media
{{content:words:20}} Mooi nieuws uit de Truiense middenstand!✨

De familie Hollebeke zal het levenswerk van zoon en broer Geert Hollebeke verder zetten. De
Nieuwe bloembakken en banken in centrum Sint-Truiden.🌿🪴

In het centrum werden de afgelopen week nieuwe bloempotten en banken aangebracht.
De bedoeling van
80 jaar bevrijding in Sint-Truiden. ❤️

Ben jij naar de intocht van de Amerikanen gaan kijken? Of mee gaan swingen op
Donderdagavond rond 20.50 u begon een hevig onweer over Sint-Truiden te trekken.

In de Abdijstraat en Gasthuisstraat veroorzaakte dit wateroverlast.
Het is
Nieuwe naam voor CD&V Sint-Truiden - Team Ingrid. 🗳️

Met de nieuwe naam trekt de Truiense CD&V naar de kiezers in

Advertentie

Nieuwsbrief