cdn_helper

cdn_helper

Trupark reageert: voor de zomer wordt parking Sportpark betalend

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Op 22 februari 2022 ontstond er grote verwarring bij de gebruikers van de parking Sportpark aan LAGO Bloesembad Sint-Truiden. De parking zou betalend worden maar niemand wist wanneer of hoe het zat met de sporters en zwemmers. Vandaag mocht onze redactie een reactie van Trupark ontvangen.

Het autonoom gemeentebedrijf Trupark werd in leven geroepen om het beheer van de stedelijke parkeerplaatsen in handen van het stadsbestuur te houden. Op deze manier hoopt het stadsbestuur een extra bron van inkomsten te hebben maar willen ze ook voorkomen dat de parkeerplaatsen in handen van private partners zouden vallen. In verschillende grootsteden zoals Hasselt is dit het geval. Daar heeft het stedelijk beleid ook geen invloed op de prijzen van de plaatsen.
Het geheel kadert in een globale visie op het Truiense parkeerbeleid. Daarom kocht het stadsbestuur ook de parking van de Clockempoort op.

Verwarring over tarieven en tijdlijn

Gisteren ontstond er verwarring over de tarieven van de parking en vooral over het moment dat de parking betalend zal worden. Ook de leiding van het LAGO complex was namelijk niet op de hoogte van de verdere ontwikkeling.
Onze redactie nam daarom contact op met AGB Trupark. De organisatie bevestigt ons dat de parking betalend zal worden. Momenteel is Trupark alles in orde aan het maken om de technische kant van het verhaal klaar te krijgen (parkeermeters, signalisatie etc). Het autonoom gemeentebedrijf schat dat ze tegen de zomer klaar zullen zijn en de parking vanaf dan betalend zal worden.
Over de testfase van 6 maanden zeggen ze het volgende:

We vinden het belangrijk om rekening te houden met de praktische impact van het retributiereglement op het terrein. Daarom start er – zodra het systeem in voege getreden is – een testfase van 6 maanden. Hierna zullen we de werking evalueren en bijsturen indien nodig.

Lore Soors, Bedrijfsleider Trupark

Tarieven?

Ook op de gemeenteraad van september 2021 werd benadrukt dat het retributiereglement van de parking steeds eerst een testfase zou ondergaan. De tarieven van 1 euro per uur, na 1 uur gratis parking met een maximumtarief van 20 euro werden er ook besproken en ter stemming neergelegd.
Raadslid Carl Nijssens kwam toen tussen om de onpraktische kant het reglement toe te lichten. Iemand die gaat sporten of zwemmen heeft zelden genoeg tijd om op één uur zijn bezoek aan het sportcomplex af te ronden.
Hij riep toen op om samen met LAGO een alternatief uit te werken waarbij bezoekers van het sportcomplex hun zwemticket etc konden voorleggen om een verminderd parkeertarief te krijgen.

Oppositie verontwaardigd

Zijn vraag werd herhaald door leden van oppositiepartij Vooruit (Marleen Thijs, Erwin Vaes en Eddy El Herbouti) die in de raad van bestuur van Trupark zetelen. Vooruit is niet tegen het betalend maken van de parking. Momenteel zorgen langparkeerders immers voor overlast. Ze bezetten plaatsen in een polyvalente zone waardoor sporters bepaalde sportterreinen niet kunnen gebruiken.
Vooruit wil echter wel dat de tarieven worden aangepast zodat de gebruikers van het sportpark en de vrijwilligers van bijvoorbeeld sportclubs zich niet blauw betalen.

Of er daadwerkelijk een aanpassing komt is niet duidelijk. Trupark en LAGO zouden wel in contact met elkaar staan om over een oplossing na te denken.

Lees ook

Studenten van PXL organiseren Food Festival ‘Global Village.’

Vijf jonge studenten van de Hogeschool PXL (Khadija El Bouhali, Hiba Ahbabou, Lena Cantella, Manal Adraoui en Sarah Wael) vormen samen het evenementenbureau Harmony...

Ontdek het verhaal van de belforttoren

Dit jaar viert Sint-Truiden de 25ste verjaardag van de belforttoren op de Unesco Werelderfgoedlijst: een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. Daarom opent...

Nina Derwael scoort niet in Rimini maar ziet ervaring als groeimoment

Op het EK turnen in Rimini maakte de Olympische medaillewinnaar, Nina Derwael, een comeback op haar favoriete toestel, de brug met ongelijke leggers. Derwael...

Studenten Communicatie PXL komen naar Sint-Truiden met hun event Global Village!😍

Op dit Food Festival, georganiseerd onder de naam Harmony Events,
Ontdek het verhaal van de Truiense belforttoren! 🌟

Sint-Truiden viert dit jaar 25 jaar Unesco Werelderfgoed van de belforttoren en van
Nieuwe Drag Show op de Groenmarkt!🥳

Op 15 augustus kan je op de Truiense Groenmarkt gaan kijken naar een vernieuwde Drag
𝙒𝙞𝙚 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙈𝙞𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙎𝙏𝙑𝙑 2024? 😍

Supportersclub Victoria organiseert dit jaar weer de verkiezing Mister STVV.
Je kan nog tot 10
Rustige zonnige dagen. ☀️

Een mooie zomerse dag in onze Trudostad waarbij veel mensen de rust gingen opzoeken op een terrasje
Juwelier Willems verbouwt en organiseert daarom vanaf 2 mei een uitverkoop. 💍

Binnenkort starten de renovatiewerken in de inloopwinkel van Juwelier
Vanavond op zoek naar een flinke dosis tunes? Dan kan je terecht bij CC de Bogaard! 🎸🎧

Je kan vier nieuwe
𝙏𝙧𝙪𝙞𝙚𝙣𝙨𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧𝙟𝙖𝙖𝙧𝙨𝙥𝙚𝙞𝙡𝙞𝙣𝙜: 𝙎𝙞𝙣𝙩-𝙏𝙧𝙪𝙞𝙙𝙚𝙣 𝙨𝙩𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩 𝙖𝙛 𝙤𝙥 𝙚𝙚𝙣 𝙯𝙬𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙯𝙤𝙣𝙙𝙖𝙜. 🗳️

De resultaten van de Truiense voorjaarspeiling zijn binnen. Net zoals we
𝙉𝙞𝙚𝙪𝙬𝙚 𝙖𝙪𝙙𝙞𝙩 𝙡𝙚𝙜𝙩 𝙜𝙚𝙫𝙖𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙗𝙚𝙡𝙖𝙣𝙜𝙚𝙣𝙫𝙚𝙧𝙢𝙚𝙣𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙡𝙤𝙤𝙩. 🔎

In een nieuw rapport van Audit Vlaanderen staat voormalig schepen Carl Nijssens centraal.
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief