Bar’deaux Sint-Truiden breekt uit met kunst in de Minderbroederskerk

Bar’deaux, de bar en shop van Louise Hahn en Jerome Fontaine, stelt met trots de volledige privé kunstcollectie van Patrick Hermans tentoon in de Minderbroederskerk te Sint-Truiden. Voor de unieke expositie zullen maar liefst 250 werken van Koen Vanmechelen, Panamarenko, Herman Brood en Roger Raveel te zien zijn. Bar’deaux breekt met deze tentoonstelling een lans voor kunst in onze stad, maar ook voor unieke concepten van lokale ondernemers.

Bar’deaux is een bar & shop op het Sint-Maartenplein in Sint-Truiden waar zaakvoerders Louise Hahn en Jerome Fontaine hun interesse voor alles wat goed is in het leven naar voren brengen. Zo kun je in de winkel niet alleen hun favoriete wijnen en lievelingsbubbels kopen (Veuve Clicquot), maar ook leuke accessoires voor je hond, unieke decoratiestukken en kunst.
Kunst is een van de pijlers van de zaak, daarom organiseerden het duo in het verleden al succesvolle exposities van Herman Brood en Panamarenko. Voor hun derde tentoonstelling trekken ze alle registers open.

“Drie keer per jaar organiseren we een tentoonstelling in onze zaak waarbij we afzonderlijk de focus leggen op één kunstenaar. Maar nu breken we uit en stellen we onze 4 favoriete kunstenaars samen. Daarvoor is onze zaak natuurlijk te klein en verhuizen we 4 dagen naar de Minderbroederskerk. Kunst is een belangrijk element in onze zaak. We hebben Bar’deaux gevuld met dingen die we zelf mooi vinden. We zijn dankbaar met alle steun die onze zaak al heeft ontvangen de afgelopen maanden.”

Jerome Fontaine, mede-zaakvoerder Bar’deaux

Pianoconcert en kunstveiling ten voordele van het goede doel

Naast de expositie, die 4 dagen open zal zijn van 12u tot 22u, organiseert Bar’deaux op vrijdag 6 oktober een pianoconcert van Marie François en organiseren ze op zondag 8 oktober een kunstveiling. De opbrengst van deze laatste zal aan een goed doel geschonken worden, namelijk aan”Fighters Against Cancer”.


“Jerome en ikzelf hebben beide in onze vriendenkring al iemand verloren aan kanker en we wilden graag ons steentje bijdragen. We hopen op een grote opkomst voor de veiling, want alle beetjes helpen.”

Louise Hahn, mede-zaakvoerder Bar’deaux


Minderbroederskerk prachtig decor voor expositie

De keuze om het evenement in de Minderbroederskerk te laten doorgaan, kwam dankzij een voorstel van schepen Hilde Vautmans. Recentelijk werkte de schepen samen met de evenementendienst van de stad Sint-Truiden aan een kader waarin het gebruik van de Minderbroederskerk als locatie beschreven staat.

Een kunsttentoonstelling past perfect binnen de nieuwe richtlijnen. Samen met onze zaak Bar’deaux is het belangrijk dat we ons lokaal verankeren en daarom volgen we het advies om voor de kerk te kiezen.

“De grandeur van onze Minderbroederskerk past perfect in dit plaatje. Alle kunstwerken komen nog beter tot hun recht en dankzij de centrale ligging is het ook positief voor de lokale handel, omdat de organisatie bezoekers uit heel Limburg verwacht.”

Hilde Vautmans, schepen van Evenementen

Praktisch:

  • Donderdag 5 oktober tot zondag 8 oktober 12u tot 22u
  • Vrij toegankelijk voor de tentoonstelling.
  • Pianoconcert donderdag 5 oktober 19 u tot 22 u, toegang €20
  • Kunstveiling zondag 8 oktober, 19 u tot 21.30 u inschrijven verplicht.
  • Je kan tijdens de tentoonstelling iets drinken. Kunstwerken kunnen ook aangekocht worden.
  • Bar’deaux blijft open tijdens deze tentoonstelling.

Tickets via: www.bardeauxartevent.be

Contact of meer info: jerome@bardeaux.be


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!