CD&V Sint-Truiden stelde vandaag zijn volledige lijst voor op het stationsplein van Sint-Truiden. Dat deed de partij niet toevallig daar, omdat ze met hun campagne willen aantonen dat ze verder willen werken om van Sint-Truiden een mooiere stad te maken. Met hun nieuwe naam, TEAM INGRID (cd&v), draaien de Truiense christendemocraten een bladzijde vol schandalen om en richten ze zich op de toekomst.
UPDATE: Kort na de bekendmaking van de lijst kwam informatie aan het licht waardoor een kandidaat van de lijst werd geschrapt.
Daar het gaat over informatie uit de privésfeer zal onze redactie geen verdere informatie neerschrijven hierover. De kandidaat geniet de steun van lijsttrekker Ingrid Kempeneers en is reeds vervangen op de lijst. Kempeneers spreekt van een beschadigingsoperatie jegens haarzelf en haar partij.
“Last but not least,” met deze bevlogen woorden stelde Ingrid Kempeneers, inderdaad als laatste partij, haar lijst voor aan sympathisanten, familie en vrienden op het Truiense stationsplein. De campagnebijeenkomst kwam heel Amerikaans over en deed denken aan de bijeenkomsten van Kamala Harris. De Truiense christendemocraten toonden zich niet alleen voor het eerst als volledige groep, maar stelden ook hun nieuwe naam voor: ‘TEAM INGRID (cd&v)’. Volgens Kempeneers trekt de groep op deze manier de deur van het verleden volledig achter zich dicht.
Onder de nieuwe gezichten bevindt zich, zoals eerder bekend, ook Carl Nijssens. Het feit dat er momenteel nog een onderzoek tegen hem loopt dat door Audit Vlaanderen aan het gerecht is doorgegeven, deert de samenwerking volgens Kempeneers niet.
Carl Nijssens werd door Audit Vlaanderen in een onderzoek genoemd omdat hij via een vzw stedelijke opdrachten aan zijn eigen reclamebureau bezorgd had. Iets wat een inbreuk is op de wet rond openbare aanbestedingen. Lees hier meer.
Stationsplein
De voorstelling vond niet toevallig plaats aan het Truiense stationsplein. Het is de plek waar Kempeneers voor het eerst het verkiezingsthema van veiligheid probeerde te claimen met acties zoals extra controles en zelfs het weghalen van zitbanken. De mediatisering van dit thema bracht echter veel reacties met zich mee. Zo bleek later dat zowel De Lijn als de NMBS het station van Sint-Truiden cijfermatig niet als problematisch beschouwden, en ook de lokale politie meldde in haar jaarrapport geen enkele stijging van het aantal incidenten. Meer nog, de criminaliteit in Sint-Truiden (met uitzondering van o.a. cybercriminaliteit en oplichting) daalde. Kempeneers geeft toe dat de stationsbuurt niet de grootste probleemzone is, maar stelt dat het werk nog niet af is.
Ik besef dat de stationsbuurt niet de grootste probleembuurt is, en natuurlijk zijn er nog andere plekken in onze stad, zoals de Cicindriabuurt, waar aandacht aan besteed moet worden. Maar we zien dat het werk dat we hebben geleverd om de buurt op te kuisen effect heeft gehad. Het werk is echter nog niet gedaan, daarom hebben we een actieplan opgesteld om de veiligheid in onze stad te verbeteren.
TEAM INGRID (cd&v)
Het actieplan omvat onder andere meer blauw op straat, het tegengaan van de overlast die dag- en nachtwinkels veroorzaken, meer straathoekwerkers in de buurt van Fedasil en een spreiding van de opvang van dak- en thuislozen. Opvallend afwezig in het programma is het idee van een avondklok voor het asielcentrum, iets wat overigens geen lokale materie is.
Steun vanuit de kuststreek en een clubhuis
Speciaal voor de bijeenkomst werd een video getoond van een special guest: Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, kwam zijn steun uitspreken voor Kempeneers en de Truiense CD&V. Ook zij hebben een ‘clubhuis’ of campagnehuis, zoals Open VLD en WOW de partij al voorgingen. In het clubhuis zullen steeds kandidaten aanwezig zijn die uitleg geven over het programma, en kiezers kunnen er al oefenen met stemmen. In de kleedhokjes van het voormalige winkelpand in de Luikerstraat zullen namelijk stemcomputers komen.