Derde editie van Kastkunst in Sint-Truiden

‘Kastkunst’ vrolijkt voor de derde keer Truiense straten op met kunst op elektriciteitscabines.

Voor de derde editie van ‘Kastkunst’ werden rasechte street artists aangesproken om de cabines te voorzien van een nieuw jasje. Zij creëerden kleurrijke kunstwerken op verschillende elektriciteitscabines in zowel het stadscentrum als in vier Truiense deelgemeenten.

“Elektriciteitscabines zijn normaal muisgrijze kasten die geruisloos opgaan in de omgeving. Dankzij dit project vormen we nu al enkele jaren deze alledaagse voorwerpen om tot kleurrijke kunstwerken die het Truiense straatbeeld tot leven wekken.”

Johan Mas, schepen van Nutsleidingen en Riolering

Derde editie

Kastkunst kende in 2021 zijn allereerste editie. In het project worden kunstenaars aangesproken om elektriciteitscabines te voorzien van mooie versiering. Elke editie heeft zijn eigen thema gehad. Zo werd voor de eerste editie talent van de Academie Haspengouw aangesproken om de kasten te versieren.

“Voor deze editie kozen we ervoor om met lokale street artists samen te werken. De resultaten zijn dan ook weer bijzonder origineel en creatief omdat deze kunstenaars het gewoon zijn om in de openbare ruimte te werken.”

Stijn Vanoirbeek, schepen Cultuur

De ontwerpen zijn zeker opvallend. Zo maakte artiest Ben Onkelinx een speels en vrolijk ontwerp van verschillende diertjes. Philip Bosmans creëerde dan weer bevreemdende, vervormde figuren die je nieuwsgierig aankijken. Het is dus een heel diverse editie met stuk voor stuk unieke creaties.

In het stadcentrum namen de artiesten voor deze editie vier elektriciteitskasten onder handen. Ook werden er elektriciteitscabines onder handen genomen in Velm, Halmaal, Zepperen en Wilderen.

Iedere elektriciteitskast is voorzien van een QR-code die doorverwijst naar meer informatie over het kunstwerk en de betrokken artiest. Benieuwd naar alle KASTKUNST locaties? Je vindt ze terug op de website van CC De Bogaard via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!