Eerste ‘dorpsdialoog’ in Zepperen

Het Truiense schepencollege zal de komende tijd dorpsdialogen organiseren. De eerste zal doorgaan in Zepperen op vrijdag 4 november.

Bij de officiële voordracht van Ingrid Kempeneers als nieuwe burgemeester van Sint-Truiden, meldde het Truiense schepencollege al dat ze een nieuwe aanpak willen introduceren in hun werking. Het college wil meer naar de mensen gaan en weer vertrouwen scheppen bij de Truienaren. Het idee van de dorpsbezoeken komt uit een nota die schepen Hilde Vautmans op tafel had gelegd om een doorbraak in de onderhandelingen te forceren. Daarin zei ze dat het schepencollege ook naar de kerkdorpen moest trekken. Nu krijgen deze bezoeken vorm. Het college zal onder leiding van waarnemend burgemeester Hilde Vautmans de kerkdorpen bezoeken om in dialoog te gaan met de Truienaren.

Dorpsbezoeken met koffie en taart

Tijdens de dorpsbezoeken gaat het schepencollege in dialoog met de bewoners. Ze kunnen er vragen stellen aan de politiek en suggesties doen voor het verbeteren van hun deeldorp en onze stad.
Het eerste bezoek zal doorgaan in Zepperen op vrijdag 4 november om 10 uur in zaal de Veva.

Inschrijven voor de samenkomst kan via deze link op de website van Stad Sint-Truiden. Bij de inschrijving moet je ook je vraag/ suggestie doorgeven. (Inschrijven voor 3 november om 12 uur)


Hilde Vautmans zal de bijeenkomst voorzitten als waarnemend burgemeester. Zij oefent deze functie nog uit tot de kandidatuur van Ingrid Kempeneers is bekrachtigd.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!