Eindelijk witte rook bij Triamant: Orelia neemt officieel uitbating serviceflats over

Partners

Ongeveer een jaar na het faillissement van de woon- en zorgsite Triamant in Velm, zal Orelia in september officieel de uitbating van de assistentieflats overnemen. Orelia had al eerder aangegeven dat ze de uitbating van de flats wou overnemen maar botste op problemen met PatriVelm.

Na het faillissement van Triamant was het een werk van lange adem om een overnemer te vinden voor de site. PatriVelm, de organisatie die de site van Triamant beheerde en uitbaatte, had de site in Velm immers in erfpacht van de eigenaars van de site. Deze is eigendom van Ethias en P&V. Bij een erfpacht ‘huurt’ een pachter een onroerend erfgoed van de eigenaar. De pacht gaat echter verder dan een huur want wie de erfpacht heeft mag ook aanpassingen aan het onroerend goed uitvoeren en inkomsten eruit vergaren. Aan het einde van de erfpacht wordt de eigenaar terug volledige eigenaar van de site inclusief alle aanpassingen die aan het onroerende goed werden uitgevoerd. 
De aangestelde curator was dus op zoek naar iemand die de erfpacht van PatriVelm wou overnemen. Verschillende geïnteresseerden dienden zich aan maar ze haakten al even snel af toen ze zagen hoeveel erfpacht er aan de eigenaars van de site moest worden betaald.
Daarom ook dat Orelia, die zijn intentie om de serviceflats al eerder bekend had gemaakt, pas nu stappen zet.

Doel woon- en zorgsite blijft

De site in Velm is eigenaar van Ethias en P&V. Orelia zou nu een voorakkoord hebben met P&V en nog gesprekken voeren met Athias. Bedoeling is echter op korte termijn tot een akkoord te komen. In september zou Orelia dan officieel het beheer van de assistentieflats op zich nemen. (Bron HBVL)
Projectontwikkelaar Imoya zal de site in Velm verder ontwikkelen. Zij kochten al eerder soortgelijke sites in oa Bree en Puurs op van het moederbedrijf boven Triamant. In Velm zal het doel van een woon- en zorgsite behouden worden. Dit betekent dat de site niet alleen ingenomen zal worden door projecten met zorgdoeleinden zoals het woonzorgcentrum en de assistentieflats maar dat er ook reguliere woningen zullen komen voor gezinnen.

Nog enkele bewoners

Momenteel wonen er nog een 35-tal bewoners in de voormalige assistentieflats. Orelia zet nu stappen op de woningen officieel te laten erkennen als assistentiewoningen. Iets wat niet het geval was onder de vorige uitbaters.

De site werd in de tussentijd gebruikt door onder andere fruitboeren om seizoensarbeiders in onder te brengen. Ook ging even het gerucht de ronde dat de site zou gebruikt worden door het Truiense asielcentrum.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief