Laatste inwoners Triamant aangemoedigd te vertrekken

Partners

5 maanden na het faillissement van het bedrijf achter Triamant, is er nog geen overnemer gevonden voor heel de site. De laatste inwoners worden daarom aangemoedigd om te verhuizen.

Na 5 maanden zoeken heeft curator Xavier Gielen nog steeds geen kandidaat gevonden die heel de site van Triamant over wil nemen. PatriVelm, het bedrijf dat nu onder het toezicht van curator Gielen staat, was immers geen eigenaar van de site van Triamant. Deze is eigendom van Ethias en P&V. PatriVelm had de site van hen in erfpacht. Bij een erfpacht ‘huurt’ een pachter een onroerend erfgoed van de eigenaar. De pacht gaat echter verder dan een huur want wie de erfpacht heeft mag ook aanpassingen aan het onroerend goed uitvoeren en inkomsten eruit vergaren. Aan het einde van de erfpacht wordt de eigenaar terug volledige eigenaar van de site inclusief alle aanpassingen die aan het onroerende goed werden uitgevoerd. (bron)
Stad Sint-Truiden verpacht bijvoorbeeld op deze manier landbouwgronden aan boeren. De boeren staan in voor het bewerken van de grond en mogen ook alle inkomsten uit die grond houden.
Het probleem met de erfpacht van de site van Triamant is echter dat PatriVelm zo’n hoog bedrag aan de eigenaars van de site moest betalen dat het voor verschillende kandidaten al de doorslag heeft gegeven om niet verder te gaan met de overname van de site.
Ook Orelia, de groep die in 2022 het woonzorgcentrum overnam, wil niet de volledige site overnemen. Al lopen de gesprekken nog verder.

Omdat er niet onmiddellijk zicht is op een overnemer worden de 40 bewoners die nog overblijven, aangemoedigd om een ander onderkomen te zoeken. In HBVL stelt de curator Gielen echter dat ze nooit iemand op straat zullen zetten. (Bron HBVL)
In oktober werd gefluisterd dat Fedasil interesse had in de site. Dit gerucht werd echter snel ontkend door leden van het stadsbestuur.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief