Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Partners

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om op de lijst van WOW Sint-Truiden te staan. De keuze zou voortkomen uit een diepgaande evaluatie van lokale behoeften en een gedeelde visie op vernieuwing.

Al enkele maanden gonst het van de geruchten dat Groen Sint-Truiden niet met een eigen lijst zou komen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Dat gerucht werd gisteren officieel bevestigd toen WOW Sint-Truiden zijn eerste 10 kandidaten prijsgaf voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de lijst niet alleen voormalig voorzitter Groen Sint-truiden Thomas Peeters maar ook Peter van Dam. Het enige gemeenteraadslid dat Groen heeft.
Van Dam benadrukt dat de samenwerking met WOW geen kartel is, maar een weloverwogen strategie om de unieke uitdagingen van Sint-Truiden aan te pakken.
Groen, bekend om haar inzet voor duurzame en inclusieve oplossingen, heeft tijdens meerdere gesprekken met WOW vastgesteld dat hun doelen en waarden sterk overlappen. Dit heeft geleid tot de beslissing om de co-creatieve en positieve aanpak van WOW te ondersteunen.

Actief op nationaal niveau

Hoewel Groen geen eigen lijst zal vormen in Sint-Truiden, blijft de partij actief op nationaal niveau. Mia Aerts, een bekende naam uit de regio, vertegenwoordigde Groen bij de recente nationale verkiezingen en blijft een belangrijke steunpilaar voor de partij. Groen hoopt met deze samenwerking bij te dragen aan een nieuw politiek verhaal in Sint-Truiden en benadrukt dat zij zich zullen blijven inzetten voor duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid.

Lees hieronder meer over de nieuwe kandidaten van WOW.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief