Geld van Truiense ondernemer verdwenen na probleem met CASH-punt

Partners

Truiense ondernemer Dirk Palms, bekend van frituur ‘Et Durp,’ wacht al een week op zijn geld. De friturist kreeg problemen toen hij geld wou gaan storten in een CASH-punt.

De Batopin-punten in Sint-Truiden zijn al sinds hun installatie een bron van ergernis voor veel Truienaren. Batopin heeft op de klachten van klanten gereageerd en ingespeeld. Denk maar aan de privacy-schermen die werden geplaatst tussen de automaten.
Het gebrek aan ondersteuning voor de klanten blijft echter een probleem. Dit is nu nog sterker in beeld gekomen door de situatie van Dirk Palms.

CASH-punten niet aangepast aan ondernemers

Palms ging maandag de cash-inkomsten van het weekend storten. Tijdens het ingeven van de biljetten kreeg hij op de bankautomaat echter een foutmelding. De automaat slikte wel het geld van Palms in maar het verscheen niet op zijn rekening. Tot op de dag van vandaag wacht hij nog op de storting.
Na een klacht werd de ondernemer doorgestuurd naar de KBC-bank waar hij de boodschap kreeg dat hij zijn klanten moest aanmoedigen om digitaal te betalen. Iets wat in Atelier en Frituur Et Durp sowieso het geval is gezien je op hun website je bestelling kan plaatsen en kan betalen. Ook in de zaak kan je met bancontact en Payconiq betalen. Feit blijft echter dat ook na corona nog niet iedereen is overgeschakeld op digitaal betalen en verschillende zaken dus sowieso met een hoeveelheid cash zitten.

De CASH-punten van Batopin lijken niet aangepast te zijn aan locaties met veel ondernemers. Verschillende handelaren in de Truiense binnenstad en erbuiten klagen immers dat ze op het einde van de dag naar andere gemeenten moeten trekken om hun opbrengsten in cash te storten.
Bovendien moeten zij vaak grote hoeveelheden geld storten op een publieke plaats met weinig privacy.

Limburgse gemeentes denken niet aan eigen CASH-punten

In het West-Vlaamse Wevelgem was het bestuur de problemen beu. Zij gingen in zee met het Zweedse bedrijf Loomis om eigen bankautomaten uit te baten.
Volgens HBVL zien verschillende Limburgse gemeenten dit echter niet zitten. Ze vinden het systeem van Loomis te duur. Belangrijker is echter dat ze vinden dat de banken dit probleem hebben veroorzaakt en zij dit ook moeten oplossen. (bron)

Het Truiense gemeentebestuur besliste al even geleden om een brief te sturen naar de verantwoordelijke minister na verschillende gesprekken met Batopin en de lokale banken. Lees meer over de brief in dit artikel.

Update: Handelaar Dirk Palms heeft zijn geld teruggestort gekregen van zijn bankfiliaal.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief