Grote verwarring rond de parkeerplaatsen van LAGO

Op 28 september 2021 werd bekend gemaakt dat de parking aan het Sportpark Haspengouw betalend zou worden. Vandaag heerst er plots verwarring. De parking wordt betalend en het reglement is bekend maar de startdatum ontbreekt.

De parking aan het sportcomplex waar Lago Bloesembad deel van uitmaakt, wordt niet uitgebaat door LAGO maar door het autonoom gemeentebedrijg TRUPARK. Dit AGB werd in leven geroepen omdat het Truiense stadsbestuur het parkeerbeleid van Sint-Truiden in eigen handen wil houden. Hun doel is betaalbaar parkeren aanbieden aan de stadsrand. Door alles in eigen handen te houden willen ze exuberante parkeertarieven zoals in bijvoorbeeld Hasselt voorkomen. In deze stad zijn de parkings niet in beheer van het stadsbestuur.

Testfase van 6 maanden?

Tot voor kort was de parking aan het sportpark nog gratis. Dit zorgde echter voor problemen. Zowel leden van de oppositie en leden van de meerderheid kregen melding dat mensen voor lange tijd op de polyvalente zone gingen parkeren. Dit is een stuk van de parkeerplaats die ook gebruikt kan worden als sportterrein om bijvoorbeeld basketbal te spelen.
Het terrein is niet bruikbaar wanneer er auto’s staan. Dit vanwege de veiligheid.

Lees ook: Parking Sportpark Haspengouw wordt betalend

Het stadsbestuur besloot daarom om over te gaan tot een plan om de parking betalend te maken. Het reglement zou worden opgesteld en 6 maanden proef draaien. Hierna zou het opnieuw bekeken worden.

1 euro per uur

Het plan dat op tafel lag was een tarief van één euro per uur na één uur gratis parkeren. Het maximumtarief zou 20 euro bedragen.
Raadslid Carl Nijssens stelde een alternatief voor. Voor gezinnen die gingen zwemmen was een gratis tarief van één uur immers krap. Het was ook niet duidelijk hoe de tarieven gingen vallen voor leden van sportverenigingen die voor trainingen etc langer dan een uur de parking zouden gebruiken. Nijssens stelde daarom voor dat TRUPARK samen met LAGO zou samenzitten om een alternatief systeem uit te werken waarbij gebruikers van het sportcomplex een ticket konden voorleggen voor eventuele tariefvermindering.
De meerderheid stemde ermee in om het voorstel van Nijssens mee te nemen naar het overleg.

Verdere gesprekken

LAGO meldt dat zij het gesprek zullen aangaan met TRUPARK. Zij verwijzen door naar het AGB voor verdere informatie.
Feit is wel dat het reglement rond de parking al op de website van Stad Sint-Truiden werd gepubliceerd. De controle op de parking zou gebeuren aan de hand van ANPR-camera’s. Een specifieke datum waarop het parkeerreglement ingaat ontbreekt echter.

Heb je zelf vragen over parkeren in onze stad? Neem dan zeker een kijkje op de website van Stad Sint-Truiden of neem contact op met TRUPARK.

Autonoom Gemeentebedrijf TRUPARK
011 87 28 82
info.trupark@sint-truiden.be

Onze redactie nam contact op met TRUPARK maar kreeg nog geen reactie.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!