Günther Dauw volgt Jo François op als schepen

Daags na het vertrek van schepen Jo François schuift N-VA Sint-Truiden zijn opvolger al naar voren. Met deze snelle beslissing hoopt de partij duidelijk te maken dat ze binnen de bestaande meerderheid wenst verder te werken.

Jo François nam deze week ontslag als schepen van Financiën en Economie na een politieke heisa rond een extra investering van het autonoom gemeentebedrijf AGOST in Droneport. De uittredend schepen dacht de steun te hebben van de andere meerderheidspartijen in deze investering. Zij trokken hun steun echter terug. Voor François was dit de druppel. (Lees hier meer.)

Wij zijn Jo erg dankbaar voor zijn geleverde werk tijdens de voorbije jaren. Zijn toewijding, engagement en steun in de tijd die komt, geeft ons als partij en als coalitiepartner vertrouwen om verder te schrijven aan ons verhaal in Sint-Truiden.”

Mieke Claes, schepen Ruimtelijke Ordening en Wonen

N-VA Sint-Truiden schuift nu Günther Dauw naar voren als opvolger van François. Als debutant binnen de politiek raakte hij meteen verkozen in de Truiense gemeenteraad waar hij zich vooral achter de schermen mengde in de meer technische discussies. Zijn ervaring als bedrijfsjurist geeft hem een basis om de dossiers van Jo François over te nemen.

“Voor N-VA Sint-Truiden is continuïteit in het beleid van cruciaal belang. We wensen dus het werk verder te zetten met onze coalitiepartners.”

Nina Kvikvinia, schepen Toerisme en Jeugdbeleid

De aanstelling van Dauw komt daags na het ontslag van François. N-VA Sint-Truiden hoopt met deze snelle opvolging te tonen dat ze binnen de bestaande meerderheid wensen verder te werken.

Ook de naam van Peter Deltour circuleerde als mogelijke opvolger. De keuze viel uiteindelijk op Dauw.

Strengere begrotingsdiscipline

In een eerste reactie zegt Günther Dauw dat hij zich zo snel mogelijk wil inwerken in de lopende dossiers van François. De Truiense begroting is er niet best aan toe. Extra maatregelen zijn dan ook nodig om deze weer in goede banen te leiden.

“Het is absoluut een eer om een prachtige stad als Sint-Truiden mee te mogen besturen, al betreur ik uiteraard de omstandigheden die tot het vertrek van Jo hebben geleid. Jo heeft al veel werk geleverd om de financiën van de stad onder controle te krijgen en het ziet ernaar uit dat een nog strengere begrotingsdiscipline zich opdringt. Ik zal mij nu zo snel mogelijk inwerken in de lopende dossiers en mij dan ten volle inzetten in het belang van elke Truienaar”, aldus Günther Dauw in een eerste reactie.

Günther Dauw, nieuwe schepen voor N-VA

François zal in de gemeenteraad blijven zetelen. In zijn laatste reactie als schepen gaf hij suggesties om de begroting weer in orde te krijgen.

François zal in de gemeenteraad blijven zetelen. In zijn laatste reactie als schepen gaf hij suggesties om de begroting weer in orde te krijgen. Zo stelde hij voor om een differentiatie door te voeren in de onroerende voorheffing waarbij de sterkste schouders ook een zwaardere last dragen. Ook wou hij besparen op de lopende kosten door het aantal communicaties van schepenen te beperken. François stelde echter dat door persoonlijke belangen deze voorstellen weinig steun kregen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!