Günther Dauw volgt Jo François op als schepen

Partners

Daags na het vertrek van schepen Jo François schuift N-VA Sint-Truiden zijn opvolger al naar voren. Met deze snelle beslissing hoopt de partij duidelijk te maken dat ze binnen de bestaande meerderheid wenst verder te werken.

Jo François nam deze week ontslag als schepen van Financiën en Economie na een politieke heisa rond een extra investering van het autonoom gemeentebedrijf AGOST in Droneport. De uittredend schepen dacht de steun te hebben van de andere meerderheidspartijen in deze investering. Zij trokken hun steun echter terug. Voor François was dit de druppel. (Lees hier meer.)

Wij zijn Jo erg dankbaar voor zijn geleverde werk tijdens de voorbije jaren. Zijn toewijding, engagement en steun in de tijd die komt, geeft ons als partij en als coalitiepartner vertrouwen om verder te schrijven aan ons verhaal in Sint-Truiden.”

Mieke Claes, schepen Ruimtelijke Ordening en Wonen

N-VA Sint-Truiden schuift nu Günther Dauw naar voren als opvolger van François. Als debutant binnen de politiek raakte hij meteen verkozen in de Truiense gemeenteraad waar hij zich vooral achter de schermen mengde in de meer technische discussies. Zijn ervaring als bedrijfsjurist geeft hem een basis om de dossiers van Jo François over te nemen.

“Voor N-VA Sint-Truiden is continuïteit in het beleid van cruciaal belang. We wensen dus het werk verder te zetten met onze coalitiepartners.”

Nina Kvikvinia, schepen Toerisme en Jeugdbeleid

De aanstelling van Dauw komt daags na het ontslag van François. N-VA Sint-Truiden hoopt met deze snelle opvolging te tonen dat ze binnen de bestaande meerderheid wensen verder te werken.

Ook de naam van Peter Deltour circuleerde als mogelijke opvolger. De keuze viel uiteindelijk op Dauw.

Strengere begrotingsdiscipline

In een eerste reactie zegt Günther Dauw dat hij zich zo snel mogelijk wil inwerken in de lopende dossiers van François. De Truiense begroting is er niet best aan toe. Extra maatregelen zijn dan ook nodig om deze weer in goede banen te leiden.

“Het is absoluut een eer om een prachtige stad als Sint-Truiden mee te mogen besturen, al betreur ik uiteraard de omstandigheden die tot het vertrek van Jo hebben geleid. Jo heeft al veel werk geleverd om de financiën van de stad onder controle te krijgen en het ziet ernaar uit dat een nog strengere begrotingsdiscipline zich opdringt. Ik zal mij nu zo snel mogelijk inwerken in de lopende dossiers en mij dan ten volle inzetten in het belang van elke Truienaar”, aldus Günther Dauw in een eerste reactie.

Günther Dauw, nieuwe schepen voor N-VA

François zal in de gemeenteraad blijven zetelen. In zijn laatste reactie als schepen gaf hij suggesties om de begroting weer in orde te krijgen.

François zal in de gemeenteraad blijven zetelen. In zijn laatste reactie als schepen gaf hij suggesties om de begroting weer in orde te krijgen. Zo stelde hij voor om een differentiatie door te voeren in de onroerende voorheffing waarbij de sterkste schouders ook een zwaardere last dragen. Ook wou hij besparen op de lopende kosten door het aantal communicaties van schepenen te beperken. François stelde echter dat door persoonlijke belangen deze voorstellen weinig steun kregen.

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief