Kastkunst nu ook in Truiense deelgemeenten

De leerlingen van Freinetschool het Wijdeland in Brustem kregen deze week ook een blitzbezoek van waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers, schepen Johan Mas en schepe, Stijn Vanoirbeek. Net voor de school werd namelijk de nieuwe Kastkunst onthuld!

Kastkunst is het project waarbij doorheen Sint-Truiden de elektriciteitscabines in het straatbeeld worden omgetoverd tot kleurrijke kunstwerkjes. Vorig jaar werden de eerste elektriciteitskasten in het stadscentrum versierd. De voorstelling ging gepaard met een heuse wandeling om de kasten te ontdekken. Vandaag werden de eerste kasten in de deeldorpen voorgesteld.

‘Tijdens de eerste editie hebben we het concept ‘kastkunst’ in het stadscentrum geïntroduceerd. Lokale artiesten creëerden tal van kunstwerken in de Stationsstraat, de Stapelstraat en de Luikerstraat. Met deze tweede editie brengen we nog meer leven in het straatbeeld van Sint-Truiden. De kunstenaars creëren niet alleen een kleurenspektakel op de elektriciteitscabines in het stadscentrum, maar trekken ook naar enkele deelgemeenten.’

Ingrid Kempeneers, waarnemend burgemeester

Brustem, Engelmanshoven, Ordingen, Gelinden en Aalst

Schepen Stijn Vanoirbeek en schepen Johan Mas waren aanwezig bij de onthulling. Ze reageerden enthousiast op de samenwerking met gevestigde kunstenaars en talent van eigen bodem uit de Academie Haspengouw.

‘Dit jaar werken weer tal van begaafde kunstenaars mee aan het project, onder anderen Alyssa Bers, Stephanie Kempeneers, Mr.Donka, Emma Veulemans, Jet Driesen en de leerlingen van de Academie Haspengouw Beeld. Deze samenwerking zorgt voor unieke kunstwerken, die één worden met hun omgeving. Je kan de verrassende creaties dit jaar ontdekken in het stadscentrum van Sint-Truiden, maar ook in de deelgemeenten Brustem, Engelmanshoven, Ordingen, Gelinden en Aalst.’

Stijn Vanoirbeek, schepen cultuur

Iedere elektriciteitscabine is voorzien van een QR-code die doorverwijst naar meer informatie over het kunstwerk en de betrokken artiest. Meer info op de webpagina van het project: https://www.debogaard.be/programma/kastkunst-2/

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!