Maandag dan toch gesloten gemeenteraadszitting

Partners

Het rapport van Audit Vlaanderen rond Jelle Engelbosch zal dan toch in een gesloten vergadering besproken worden. Dat geraakte vandaag bekend. Voorzitter gemeenteraad Bert Stippelmans meent dat het rapport niet in het openbaar besproken kan worden. Engelbosch betreurt de beslissing.

Meteen nadat het rapport van Audit Vlaanderen uitkwam, riep Jelle Engelbosch op om het rapport in een openbare gemeenteraad te bespreken. Verschillende nieuwsmedia maakte volgens de schepen/waarnemend burgemeester, zijn proces en trokken beschuldigende conclusies. Engelbosch wou daarom dat het rapport werd besproken in een openbare gemeenteraadszitting zodat hij zichzelf kon verdedigen.
Volgens Bert Stippelmans, voorzitter van de Truiense gemeenteraad, kan het rapport wettelijk gezien echter niet publiekelijk besproken worden omdat het over personen gaat. Zo reageert hij in HLN. Fractieleider Vooruit Gert Stas had tevens gehoopt dat het rapport wel publiekelijk besproken kon worden. Ook bij het rapport over Veerle Heeren meende hij dat een gedeeltelijke openbare zitting kon. Van het moment dat er teveel details kwamen kon de zitting dan gesloten worden.

Waarnemend burgemeester

Jelle Engelbosch heeft deze week zijn kandidatuur voor het burgemeesterschap officieel ingetrokken via een mail naar de gouverneur. Hij kondigde ook aan dat hij zijn ambt als eerste schepen en dus ook als waarnemend burgemeester zou neerleggen. Dit onder andere door druk van N-VA nationaal. Het ontslag is echter nog niet officieel ingediend bij gemeenteraadsvoorzitter Stippelmans. De kans bestaat dus dat Jelle Engelbosch maandag de (gesloten) gemeenteraad zal voorzitten.
Zolang Engelbosch zijn mandaat nog niet officieel heeft neergelegd blijft hij immers eerste schepen. Deze positie geeft hem toegang tot het waarnemend burgemeesterschap.

Wie Engelbosch gaat opvolgen als schepen is nog niet duidelijk. Volgens het bestuursakkoord zou dit ambt naar iemand van N-VA moeten gaan. Maar verschillende meerderheidspartijen willen voor stabiliteit zorgen door een schepenpost aan de Truiense CD&V te geven. Op deze manier zou Ingrid Kempeneers alsnog weer in het schepencollege komen.
De onderhandelingen over de burgemeesterssjerp duren ondertussen voort. Al lijkt het aantal potentiële kandidaten met de dag af te nemen.

Lees er meer over in dit artikel.

Lees ook

Een stad eert zijn voetbalheld. Simon Mignolet gehuldigd als ereburger voor...

Op 22 juni, vlak voor de overwinningsmatch van de Rode Duivels, werd een andere voormalige Rode Duivel in de eretribune gehesen. Simon Mignolet, laureaat...
STVV-voetbal-sint truiden- sintruin begot- binkie-mascotte

Nieuwe Binkie toont zijn ‘summer body’

Stayen zonder Binkie is als een café zonder bier. De enthousiaste mascotte is gekend in Sint-Truiden en ver daarbuiten. De uitbundige veerbewegingen en wormimitaties...
het verval-tom herck- sint truiden - kunstwerk-sintruin begot- lokaal nieuws

Kunstwerk ‘Het Verval’ terug hersteld

Het reusachtige kaartenhuis van Tom Herck dat in maart 2024 werd beschadigd door vandalen wordt weldra terug hersteld. De dader werd intussen gevat en...

Instagram

🌸 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱𝗲𝗿𝗶𝗲 𝗦𝗶𝗻𝘁-𝗧𝗿𝘂𝗶𝗱𝗲𝗻 🌸

Dit weekend was het hemels shoppen in Sint-Truiden. Zo’n 41.000 mensen zakten af naar de Truiense binnenstad
De Groenmarkt was gisteren even een kinderparadijs! 😍

Met het goeie weer kwam de fontein op de Groenmarkt weer helemaal tot
Proficiat Simon! ⚽️

Gisteren wonnen de Rode Duivels niet alleen tegen Roemenië maar werd ook Simon Mignolet gehuldigd als ereburger van
Zo’n 5000 supporters keken vandaag naar de winst van de Rode Duivels op de Grote Markt van Sint-Truiden! 🖤💛❤️

Voor de
Binkie DE voetbalmascotte van Limburg, zit in de nieuwe pluimen. 🐣

Enkele vrouwelijke supporters wezen Binkie erop dat hij dringend nood
Op 29 juni komt er een nieuwe zomerbar bij in Sint-Truiden! 😍

Maison Folie zal de nood aan een horeca-aangelegenheid aan
Raad van State vernietigt beslissing over overheidsopdracht uit 2021. 🗃

De Raad van State heeft een beslissing van Stad Sint-Truiden over
Aanstelling nieuwe financieel directeur geeft ontnuchterend beeld van de financiële toekomst van onze stad.💸

Paul Vanstraelen werd op de gemeenteraad van
VDAB Sint-Truiden is verhuisd naar Stayen. ✨

De Truiense vestiging van VDAB hoopt met deze verhuis weer vlotter bereikbaar te zijn

Advertentie

Nieuwsbrief