Marc Bels nieuwe voorzitter Truiense gemeenteraad

Verrassing in politiek Sint-Truiden. Niet Jurgen Reniers maar Marc Bels zal de nieuwe voorzitter van de Truiense gemeenteraad worden. Reniers zal de volgende gemeenteraad voorzitten waarna Bels de taak voor de rest van de legislatuur op zich neemt.

Nadat Bert Stippelmans zijn ontslag aankondigde als gemeenteraadslid en voorzitter ging de lokale CD&V op zoek naar zijn vervanger. In eerste instantie werd Jurgen Reniers naar vore geduwd om tijdelijk de positie op zich te nemen. Vandaag geraakte echter het nieuws bekend dat Marc Bels het mandaat op zich zal nemen.
Volgens de opvolging vastgesteld bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zou Erik Carlier de gemeenteraad instromen. Maar deze bedankte vriendelijk voor het aanbod en deed afstand van het mandaat, net als Gerda Vanderstukken

“Erik vertelde ons dat hij het niet zag zitten om nu in te stromen na zolang uit het politieke werkveld te zijn. Ook Gerda nam afstand van het mandaat, daarom kwamen we bij Marc terecht. We zijn verheugd dat hij het mandaat opneemt.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester

Marc Bels was de laatste twee jaar van de vorige legislatuur al gemeenteraadsvoorzitter maar raakte bij de vorige verkiezingen niet verkozen in de gemeenteraad. In de wandelgangen van het Truiense stadhuis wordt gefluisterd dat Bels net als Carlier wou passen voor een nieuw mandaat omdat hij al even uit de politieke sferen was. Het mandaat van gemeenteraadsvoorzitter zou hem over de streep hebben getrokken maar burgemeester Kempeneers ontkent dit.

Bels zelf is enthousiast over deze kans om weer in te stroken. Hij zegt het niet te hadden verwacht maar wil zorgen voor een eerlijk en respectvol debat in de gemeenteraad.

“De laatste jaren is het publieke debat in onze stad en gemeenteraad helaas nogal hard gevoerd. Geregeld wordt op de persoon gespeeld, dat wil ik niet. Ik zal dus aan de raadsleden vragen om weer respectvol te discussiëren. Al is het maar één jaar, ik ga mijn best doen om de gemeenteraad goed te leiden.”

Marc Bels, toekomstige voorzitter gemeenteraad Sint-Truiden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!