Medewerkers kinderopvang voeren actie op Grote Markt

Medewerkers van de kinderopvang voerde vandaag op een serene manier actie op de Grote Markt. Ze willen gelijkheid voor de verschillende vormen van kinderopvang en betaalbare opvang voor alle ouders.

De actievoerders kozen voor een serene vorm van protest.

“Wij zijn kinderbegeleiders, onze  visie loopt niet gelijk met roepen en tieren. We willen  een duidelijk signaal uitsturen naar de overheid en Kind  en Gezin. Laat dit voldoende zijn zonder over te moeten  gaan tot verdere actie.”

De actievoerders eisen:

  • Gelijke subsidiëring  
  • Betaalbare opvang voor alle ouders  
  • Kwalitatieve opvang met lagere kind begeleidersratio  
  • Gelijke lonen  
  • Erkenning met voorrang vaccinatie  

Zeker tijdens de coronacrisis heeft de sector van de kinderopvang het moeilijk te verduren gekregen. Bij beslissingen over het al dan niet sluiten van scholen, werd de sector van de kinderopvang vaak vergeten.
Schepen van Kinderopvang Hilde Vautmans en waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch gingen vandaag in dialoog met de actievoerders.
Engelbosch deelde foto’s van de actie op sociale media en meldde dat het stadsbestuur de bekommernissen van de medewerkers kinderopvang zullen overmaken aan de Vlaamse regering.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!