Meerderheidspartijen reageren op rapport Audit Vlaanderen

De meerderheidspartijen van Sint-Truiden hebben allemaal gereageerd op het nieuws over het rapport van Audit Vlaanderen. Dit rapport onderzocht mogelijke belangenvermenging rond de aankoop van vastgoed van de kerkfabriek van Velm.

Vandaag geraakte het nieuws bekend dat het auditrapport rond de vastgoedtransacties van burgemeester Jelle Engelbosch was afgerond. Het rapport zou al enkele dagen in handen zijn van het schepencollege en werd vandaag overgemaakt aan de leden van de gemeenteraad.
Engelbosch zelf meent nog steeds recht in zijn schoenen te staan en verwelkomt een verder onderzoek.

“De doorverwijzing omwille van mogelijke ‘schijn van belangenvermenging’ is een gangbare passage die in dit soort kwesties wordt opgenomen om het onderzoek verder te kunnen laten lopen. Ik kijk die eventuele verdere onderzoeken met veel vertrouwen tegemoet. Ik sta recht in mijn schoenen. Ook het rapport noemt geen enkel feit waaruit zou blijken dat ik mijn politieke functie zou hebben misbruikt voor een private aankoop. Ik ben ook steeds te rade gegaan bij een notaris, die mij er altijd van verzekerd heeft dat alles correct verliep. Ik hoop dat dit onderzoek snel voorbij is, zodat de onterechte reputatieschade die ik hierdoor lijd kan stoppen.”

Jelle Engelbosch, burgemeester Sint-Truiden

Coalitiepartners

De coalitiepartners van N-VA Sint-Truiden reageren elk heel verschillend. In HBVL reageert Ingrid Kempeneers dat Engelbosch gezien de omstandigheden, volgens haar moeilijk de eed kan afleggen als burgemeester. Indien Engelbosch de sjerp aan zich laat voorbij gaan eist ze dat de verdeling van de posten opnieuw onderhandeld wordt.
Kempeneers was na het ontslag van Veerle Heeren de kandidaat die door CD&V naar vore werd geschoven als burgemeester. Haar kandidatuur lag echter moeilijk bij de andere coalitiepartners door de aanhoudende schandalen binnen de partij. Alsook het dossier van de lening aan Jef Cleeren.

Een heel ander verhaal horen we binnen Open VLD Sint-Truiden. Zij betreuren dat Sint-Truiden voor de zoveelste keer op korte tijd in een politieke crisis verzeild is geraakt. Zij benadrukken dat de kandidatuur van Engelbosch eerst goed is doorsproken onder de coalitiepartners. De partij ontkent wel niet dat de audit bezwarend is maar wil deze in alle sereniteit in de gemeenteraad besproken zal worden.
In een reactie aan onze redactie zegt schepen Pascy Monette ook dat de postjes nu geen prioriteit zijn.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!