Meimaand Mariamaand

De maand mei staat in de katholieke kerk in teken van Maria. In de OLV kerk in het stadscentrum kan je speciaal voor de Mariamaand je intenties neerpennen.

Aan de Mariakapel aan de linkerkant van de kerk staat een glazen brievenbus. Hier kunnen mensen in stilte hun intenties meegeven.

“In de meimaand worden die intenties dan verzameld. Hierrond zal dan gebeden worden door de kerkgemeenschap. Iedereen kan een intentie, zorg of verhaal neerpennen. Ook zij die niet gelovig zijn of een ander geloof aanhangen.”

Ronald Ilsbroux, vrijwilliger Trudofederatie

Open kerken met een brede werking

Ronald Ilsbroux en andere vrijwilligers voor de Trudofederatie zoals Johan Van Herck, streven naar open kerken in onze gemeente. Elke kerk heeft zijn eigenheid en krijgt een andere invulling.
De St-Martenkerk bijvoorbeeld is een heel volkse kerk waar de vrijwilligers van de federatie initiatieven als een doorgeefkast hebben geïnstalleerd. Hier kunnen mensen oude kleding in goede staat achterlaten. Wie iets nodig heeft kan iets uit de kast halen.

Wil je op de hoogte blijven van de initiatieven van de de verschillende kerken in onze Trudostad? Hou dan zeker de facebookpagina van de Trudofederatie in de gaten.

Heb jij een leuk initiatief van je geloofsgemeenschap, vereniging etc te melden? Laat het ons dan zeker weten via info@sintruinbegot.be.

Instagram