Na groot succes organiseert Steffen Heusdens een nieuwe dragshow.

Na het succes van de eerste show zal Truiens horeca-ondernemer Steffen Heusdens een tweede dragshow organiseren op 14 augustus. De eigenaar van Maison S belooft een grotere show met nog meer glitter, plezier en liefde.

Na het grote succes van de dragshow in de Minderbroederskerk van 17 mei organiseert horeca-ondernemer Steffen Heusdens met zijn zaak Maison S opnieuw een show deze de zomer. De show zal doorgaan op 14 august in samenwerking met het showgezelschap Haus of Grace dat ook op de eerste show voor glitter en glamour zorgde.
De beslissing om een nieuwe show te organiseren kwam al snel na afloop van de eerste. Opvallend, aangezien Heusdens overspoeld werd door commentaar.

Overspoeld door positiviteit

Bij de eerste show kreeg Heusdens enorm veel negatieve reacties over zich heen. De oorzaak was de locatie van het event. De horeca-ondernemer besloot last minute de show te laten doorgaan in de Truiense Minderbroederskerk. Extreemrechtse organisaties voerden na de bekendmaking een cyberaanval uit om Maison S en Bertha te schaden met valse google reviews. Ook op de sociale media waren de reacties niet min. Zo kreeg Heusdens persoonlijk veel haatberichten en werden de accounts van zijn zaken ook bestookt met bagger.

“Het was nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen. Ik zocht een alternatieve locatie voor mijn evenement zodat de queens en de gasten in alle comfort van het evenement konden genieten. Ik vond niet meteen een locatie die groot genoeg was tot iemand me wees op de Minderbroederskerk.”

Steffen Heusdens, eigenaar Maison S, Bertha Foodbar en Crème van ne vent

Heusdens was niet de eerste die een evenement liet doorgaan in de Minderbroederskerk. De hoeveelheid negativiteit die op hem afkwam, had hij dus zeker niet verwacht. Maar de eigenaar van Maison S voelt zich gesterkt door alle steun die hij tijdens en na het evenement heeft ontvangen.

“Ik had wel reacties verwacht maar de negativiteit die ik, mijn team en de queens hebben ervaren was buiten alle proporties. Maar de overvloedige positiviteit en liefde die we tijdens en na het evenement ontvingen was geweldig en een enorme steun. Ik ben dan ook zeer dankbaar voor het harde werk van team Maison S en de steun die van over heel Sint-Truiden en Vlaanderen naar ons kwam.”

Steffen Heusdens, eigenaar Maison S, Bertha Foodbar en Crème van ne vent

De steun zinderde de dagen na het evenement nog sterk door. Met veel positieve reacties op sociale media.
Het evenement zou uiteindelijk het debat rond de herbestemming van de Minderbroederskerk weer doen opflakkeren. Leden van de kerkfabriek waren enorm teleurgesteld dat Stad Sint-Truiden en dragevent liet doorgaan op de locatie. Alhoewel leden van het bestuur begrip hadden voor de gevoeligheden, onderstreepten ze al snel dat er geen plaats was in Sint-Truiden voor haat tov de LHBTQI+-gemeenschap.

14 augustus nieuwe show

Op 14 augustus organiseert Heusdens met Maison S een nieuwe dragshow. Hij pakt de show nog grootser aan met een groter podium, meer queens en foodtrucks. Hij hoopt iedereen de kans te geven om de show te ervaren.

“Bij de vorige show kregen we tot de dag van de show zelf nog vragen of er nog plaats was. Er is duidelijk veel interesse in Sint-Truiden en omstreken voor drag. Daarom wil ik dit keer het evenement nog groter maken zodat iedereen the art of drag kan ervaren.”

Steffen Heusdens, eigenaar Maison S, Bertha Foodbar en Crème van ne vent

Heusdens zoekt momenteel nog naar een nieuwe locatie voor het evenement.

“Ik kreeg al van verschillende mensen de vraag om de show op hun locatie te doen. Ze vinden het concept super. Maar de locatie moet groot genoeg zijn en bij de show passen. Ik heb al enkele locaties in gedachte. Maar ik verklap nog niks.”

Steffen Heusdens, eigenaar Maison S, Bertha Foodbar en Crème van ne vent

Wie op de hoogte wilt blijven van alle recente activiteiten van Maison S kan de sociale media volgen via deze link of door op het bericht hieronder te klikken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!