Nina Derwael geeft forfait voor WK

Nina Derwael zal niet deelnemen aan het WK turnen in Antwerpen. Dat liet ze vandaag weten via haar sociale media. Het is al de tweede keer dat de turnster moet passen voor een WK door een schouderblessure.

Nina Derwael kennen we als turnster van wereldklasse die haar Olympische droom wist waar te maken en een gouden medaille haalde in Tokyo tijdens moeilijke Olympische spelen waar niet alleen COVID maar ook stress de deelnemers parten speelden.
Sinds het behalen van haar gouden medaille heeft Derwael zich ontpopt tot een mediafiguur. Zo nam ze deel aan Dancing with the Stars en won ze deze wedstrijd ook. Recentelijk lanceerde de Gentse met Truiense roots een eigen collectie bij Veritas. Een leuke samenwerking met athleisure voor tieners en dames.

Na een pauze keerde ze terug naar de turnzaal maar de terugkeer is alles behalve makkelijk. Derwael worstelt met blessures en moest al eerder een wedstrijd in Stuttgart en het EK in Turkije aan zich voorbij laten gaan.

“Met veel pijn in mijn hart wil ik jullie ook via deze weg laten weten dat ik jammer genoeg het WK in Antwerpen aan me voorbij zal moeten laten gaan.”

Nina Derwael, Instagram

Derwael had altijd al deel willen nemen aan een WK in België maar moet deze droom nu aan zich voorbij laten gaan. Opnieuw speelt een schouderblessure haar parten. Tijdens een training schoot deze uit de kom.
Derwael vertelt via haar sociale media over hoe zwaar deze keuze haart valt.

In november 2022 stond Derwael nog op het WK in Liverpool waar ze brons behaalde. De turnster noemde het toen een persoonlijke overwinning na een lange heropstart.

Onze redactie wenst Nina veel succes met haar herstel.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!