Nog 11 dagen voor de 11 van den 11. Orde van de Commeduur neemt veiligheidsmaatregelen

Over 11 dagen kunnen we de 11de van de 11de vieren. Op die dag gaat het carnavalseizoen van Sint-Truiden officieel van start. Om het gebeuren in alle veiligheid te laten doorgaan kondigde de Orde van de Commeduur vandaag aan dat zij gebruik zullen maken van het Covid Safe Ticket.

Door de beslissingen van het Overlegcomité tegen de verdere verspreiding van het coronavirus, worden verenigingen verplicht om maatregelen te nemen als zij activiteiten willen organiseren.
De Orde van de Commeduur die het carnavalsgebeuren organiseert in onze stad is daarop geen uitzondering. Om de activiteiten van de Elfde van den Elfde vlot te laten verlopen zullen zij gebruik maken van het Covid Safe Ticket.

Praktisch

Op 11 november kan je vanaf 13 u (aanvang Kroegentocht aan café Hemmingways) je Covid Safe Ticket laten scannen door leden van de orde. Zij zullen je dan een polsbandje geven dat je toegang geeft tot de andere evenementen van die dag zoals de gebedsviering, de prinsenproclamatie etc.
Op deze manier kan je wachtrijen voorkomen aan de evenementen.

Check het facebookbericht van de Orde hieronder voor meer informatie.

Wie geen Covid Safe Ticket kan voorleggen krijgt geen toegang tot de evenementen. Onthou dat je niet persé gevaccineerd moet zijn om een CST te verkrijgen. Mensen die recentelijk een test hebben laten doen bijvoorbeeld kunnen een geldig ticket krijgen. Meer informatie hierover kan je vinden via deze link.
Belangrijk! Je hoeft je ticket niet te laten scannen bij de Kroegentocht. Bij aanvang van elk evenement kan je een ticket laten scannen en een polsbandje ontvangen.

Privacy

Mensen vrezen vaak dat hun privacy geschonden zal worden als ook verenigingen een Covid Safe Ticket kunnen scannen. Onze redactie ging op onderzoek uit. Bij het scannen van de QR-code uit het CST krijgt de vereniging in de app alleen maar een bevestiging met de naam van de gescande persoon. Geen verdere privé info wordt gedeeld.