Ook bij BelOrta Bloesembar nadruk op culinair toerisme

Partners

Toerisme Sint-Truiden zet met zijn toeristische gids in op het populaire culinaire/wijntoerisme. Ook de BelOrta Bloesembar zet in op dit toerisme met een samenwerking met de grote wijndomeinen van de streek.

Culinair reizen is hot ook in eigen land. Het is een soort toerisme dat lekker eten en drinken uit de eigen streek combineert met beleving en vooral genieten. De belevingsgids van Toerisme Sint-Truiden is dit jaar onder andere opgebouwd rond dit thema. Nu kiest ook de BelOrta Bloesembar voor deze richting en werken ze samen met 4 lokale wijndomeinen (Domein Kitsberg, Gloire de Duras, Cuvelier & Seprosa).

“We kregen vorig jaar ook regelmatig de vraag naar lokale wijnen: wel dit jaar hebben we vier domeinen op onze kaart staan. We zijn trots dat we ambassadeur kunnen zijn. Warme bakker Vanleeuw, koffie van Mignolet’s zaak Twenty Two Coffee, Brouwerij Wilderen, Liefmans kriek met krieken uit Gingelom, groenten en fruit van BelOrta, … logisch dus dat er ook lokale wijnen op de kaart komen!”

Organisatie BelOrta Bloesembar

Nieuw dit jaar is dat de Bloesembar een volwaardig restaurant zal hebben aan zijn bar. Je kon al hapjes krijgen en een BBQ of ontbijt boeken in de vorige edities van de bar. Maar nu zal je ook ten alle tijden kleine gerechten kunnen krijgen.

Vergroening

De Bloesembar kiest dit jaar ook voor de groene reflex. Ze besparen tot 60% van hun dieselverbruik en kiezen voor hybride stroomgroepen. Het is voor de organisatie een test om naar de toekomst toe volledig CO2-neutraal te worden.
De hybride oplossing komt er dankzij het all-in-one systeem van de Limburgse stroomgroepenfabrikant e-power.

“Hybride stroomgroepen zijn niet nieuw, maar e-power pakt het anders aan. Wij werken met batterijen die niet temperatuurgevoelig zijn in combinatie met gepatenteerde invertoren van het Belgische CE+T. Hierdoor is de betrouwbaarheid en inzetbaarheid veel groter dan reeds bestaande oplossingen. Deze oplossing zal daardoor vanaf nu meer op events ingezet worden gezien de belangrijke uitsparing en zekerdere stabiliteit.” 

Organisatie Bloesembar

Wil je een overzicht van alle activiteiten die je in de BelOrta Bloesembar kan beleven? Neem dan zeker een kijkje op hun website.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief