Opvolger Jef Cleeren bekend: Eveline Kevers stapt in Truiense gemeenteraad

Eveline Kevers zal de lege stoel van ereburgemeester Jef Cleeren invullen in de Truiense gemeenteraad. Dat werd vandaag bekend gemaakt via HBVL.

Jef Cleeren overleed vredig in de nacht van 25 december. Sinds zijn overlijden stromen de steunbetuigingen binnen via verschillende kanalen. Ook vanuit de Truiense politiek werden al verschillende reacties gedeeld. Onder andere Carl Nijssens sprak met veel lof over de oud-burgemeester in Haspengouw Nieuws.
Jef Cleeren kon rekenen op een politieke carrière van 50 jaar en zetelde tot op het moment van zijn heengaan nog officieel in de Truiense gemeenteraad. Zijn opvolger werd vandaag bekend gemaakt.

Lees ook: “Jef Cleeren, icoon uit de Truiense politiek overleden.”

Ambitieuze vrouw

Eveline Kevers heeft sinds de gemeenteraadsverkiezingen haar stempel gedrukt op het Truiense politieke landschap. Zo zetelt ze in de partijraad van de lokale CD&V afdeling en is ze voorzitter van Vrouw en Maatschappij Sint-Truiden. Sinds 25 februari is ze bovendien voorzitter van de Sociale Bouwmaatschappij Nieuw Sint-Truiden.

In haar reactie in HBVL onderstreept ze de lange carrière die Cleeren had. Ze hoopt dat ze zijn werk met veel evenveel gedrevenheid kan verderzetten.
Haar opvolging werd voor alle duidelijkheid niet daags na het overlijden van de ere-burgemeester beslist. Deze opvolging lag al vast na de laatste gemeenteraadsverkiezingen en wordt nu automatisch toegepast na het overlijden van Jef Cleeren.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!