Reuze TV op Truiense Groenmarkt

Sinds Ladies City Day hangt er een groot scherm aan de gevel boven Chicaz op de Groenmarkt. Het grote vossenlogo achter het scherm deed al vermoeden dat het om een project van Voluit Vastgoed van Pascal Vossius ging. Vandaag maakte hij bekend dat de schermen in gebruik zijn onder de noemer: Cosmowing TV.

Sinds 2016 zijn Koen Vanmechelen en Pascal Vossius bezig met het project van de Cosmowing aan de Groenmarkt. Het project is multifunctioneel met op het dak ruimte voor groen, appartementen en kantoorruimtes. Allemaal in de cosmopolitische visie van Vossius en Vanmechelen. Op 25 juni zal de kunstenaar verdere toelichting geven over de plannen.
In het najaar zal alvast fase 1 van het project voltooid zijn en binnen 2 jaar zal de volledige Cosmowing klaar zijn. Om de Truienaren op de hoogte te houden van het project werd een groot LED scherm op de gevel van het gebouw geplaatst. De Cosmowing TV zal de voorbijganger meenemen in het groeiproces van het vastgoedproject.

Iedere maand nieuwe uitzending

Cosmowing TV wil iedere maand een nieuwe uitzending maken van 10 tot 15 minuten. De clipjes van 90 seconden brengen het beste van Sint-Tuiden in beeld. Van shoppen tot cultuur, van onze landschappen tot het beste recept van de Truiense horeca. Daarnaast wordt ook het VRT jouraal iedere dag live uitgezonden. Op deze manier krijgt het scherm niet alleen een reclamefunctie maar ook een nuttige invulling.
Maar er is meer: deze opvallende bouwstelling wil ook in dialoog gaan met de omgeving. Twee unieke concepten zorgen voor een levend kanaal waar iedereen aan kan deelnemen. Vanaf 18 juni kan je iedere zaterdag tussen 14u en 15u live een boodschap inspreken op de Wingwall. En tussen 11u en 12u worden foto’s of video’s uitgezonden die mensen hebben ingestuurd tijdens express yourself.

Hoe je je foto’s en video’s kan doorsturen wordt op later tijdstip gecommuniceerd.

TV Sint-Truiden?

Het concept doet denken aan de droom van een andere voormalige schepen van Sint-Truiden Roland Duchâtelet. Hij had een visie over een eigen Truiens TV kanaal waarop regionaal nieuws, interessante Life Style stukken en interactie op zou komen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!