Schaatsen op een unieke erfgoedlocatie: Vanaf morgen kan het in de Minderbroederskerk

Partners

Vanaf 8 december gaat de kerstperiode in Sint-Truiden officieel van start! Een van de hoofdattracties van het eindejaarsseizoen is ongetwijfeld de schaatsbaan in de Minderbroederskerk maar daarnaast wordt de Truiense Nostalgie verder aangevuld met een kerstmarkt zoals vroeger, een kerstbomendoolhof en tal van samenwerkingen die Sint-Truiden the place to be maken voor het eindejaar.

Vanaf morgen kan je in onze stad schaatsen op een unieke erfgoedlocatie. De Minderbroederskerk is helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Je kan niet alleen in de kerk schaatsen op de ecologische schaatsbaan van de stad maar voor de kerk staat ook de Elfenboom opgesteld waar mensen even van een drankje kunnen genieten.

“Voor de kerk hebben we onze Elfenkerstboom opgesteld zodat schaatsers even kunnen pauzeren en van een drankje kunnen genieten. Daarna kunnen ze doorwandelen naar de kerstmarkt op de Grote Markt en een bezoek brengen aan het kerstbomendoolhof op de Groenmarkt!”

Team Shop & the City Sint-Truiden

De Minderbroederskerk werd in 2019 aan de eredienst onttrokken en wordt sindsdien op regelmatige basis gebruikt voor evenementen, en dit met respect voor de erfgoedwaarde van de voormalige kerk. In de meest recente gebruikersovereenkomst houdt het stadsbestuur rekening met de kwetsbaarheid van de kerk en zijn erfgoedstukken. Zo mogen activiteiten niet meer tot achter het koor gaan en wordt ook rekening gehouden met oa de temperatuur die optimaal is voor het in stand houden van de kwetsbare stukken erfgoed, zoals preekgestoelten, die nog in de Minderbroederskerk aanwezig zijn.

Kerstmarkt

Op de Grote Markt zullen, na vele oproepen vorig jaar, zo’n 25 kerststallen staan. De meeste stallen worden opgevuld met lokale ondernemers uit de handel en horeca die de bezoekers aan onze stad zullen voorzien van sfeer, cadeautips en natuurlijk veel lekkers om te eten en drinken.
Het kerstbomendoolhof belooft een staaltje van uniek speurwerk te worden. In het doolhof werden verschillende instagram walls voorzien zodat bezoekers leuke foto’s kunnen nemen. Voor een fotomoment kan je zeker ook in de winkelstraten van onze stad terecht waar er niet alleen overal leuke kerstverlichting is maar ook de lichtberen zijn weer van de partij. Deze eyecatchers zijn een must voor wie dé mooiste kerstselfie wil nemen.

“Het zal aangenaam kuieren zijn door de winkelstraten. Maar liefst 25 kerstchalets, de vele primeurs en onze prachtige grote kerstboom, zorgen ervoor dat het niet alleen een aanrader voor onze bewoners is om het Truiense stadscentrum bezoeken deze kerst maar ook voor mensen van buiten onze stad.”

Hilde Vautmans, schepen Citymarketing

Kerststallen, Kerstmagie en de warmste tafel

Naast de verschillende activiteiten georganiseerd door Shop & the City kan je in Sint-Truiden ook terecht voor andere activiteiten. Zo organiseert Tréade tussen 6 en 9 december een handmade kerstmarkt in de St-Martenkerk en kan je op 23 december in de Begijnhofkerk terecht voor het Gezelligste Kerstconcert. Op donderdag 28 december sluiten we samen het jaar af op de Après-Ski op de Grote Markt.
Het Truiense stadsbestuur ging ook een partnerschap aan met de organisatie achter Kerstmagie in het kasteel van Duras. Zo kan je onder andere een combiticket kopen waarbij je niet alleen de magie van kerst in Duras kunt ontdekken maar daarna ook nog heerlijk kunt schaatsen.

Over heel onze stad kan je bovendien een kerstallenwandeling ervaren in samenwerking met Museum De Mindere. Lees zeker meer over deze tentoonstelling via deze link.

De Warmste Tafel

Net als elk jaar staat ook het goede doel centraal tijdens de kerstbeleving in onze stad. Dit jaar kan je in verschillende horecazaken gaan eten tvv het goede doel! Via de website van Shop & the City kan je je plekje reserveren aan een van de warmste tafels bij een van de 15 deelnemende horecazaken. Per menu gaat er 5 euro naar het goede doel.

Je kan het overzicht van alle kerstactiviteiten in onze stad vinden via www.sint-truiden.be/feestmaand
Meer informatie over de schaatsbaan, prijs, regels en reservaties kan je vinden via www.shopandthecity.be/truiense-nostalgieVind alle deelnemende horecazaken en de menu’s via deze link

Bekijk hieronder de reportage van TVL en bekijk zeker ook de fotoreeks:

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief