Sintruin Alaaf! Dit was de 77ste Verloare Moondagstoet

Op maandag 12 februari trok de 77ste Verloare Moondagstoet door het Truiense stadscentrum. Wij trokken erop uit om een verslag te schrijven van de dag! Lezen jullie mee?

De dag begon voor onze redactie aan het Cosmo Café waar de Orde van de Sacré Coeur een mooi eerbetoon gaf aan hun overleden lid, Roger Clerinx. De carnavalsvereniging schonk 500 euro en een belofte van een dag vrijwilligerswerk aan Wiric vzw, een organisatie die Roger Clerinx dicht bij zijn hart droeg. Lees meer via deze link.

sint-truiden - sint truiden -sintruin begot -lokaal nieuws - carnaval - roger clerinx -verlore maandag - carnaval in sintruin
@ Sintruin Begot

Ook de Koninklijke Orde van de Commeduur herdacth zijn overleden carnavalisten door het neerleggen van een bloemenkrans bij het monument De Raadsvriend aan Schurhoven.
Na de wagenreceptie trokken de leden van de organisatie samen met een delegatie van het Truiense stadsbestuur en de stadsprins, -prinses en jeugdprinses naar Schurhoven om de stoet feestelijk te openen.
Voor het prinsenpaar Anja en Peter was het het moment waar ze al sinds hun aantreden naar uit keken. Samen met jeugdprinses Levina I en het Truiense bestuur gaven ze via het knippen van een lint het startschot van de stoet.

sint-truiden - sintruin begot - sint truiden - lokaal nieuws -nieuws sint truiden - carnaval -opening carnaval - 77ste verloure moondagstoet
@ Stad Sint-Truiden

STVV

Ook STVV reeds voor het eerst mee in de stoet met een volwaardige wagen. De ploeg laat zich tijdens carnaval vaak vertegenwoordigen in de reclamestoet met Binkie. maar deze keer ging de Kanarie de wagen van de ploeg voor. Deze werd bemand door verschillende fans en voor een tijdje ook enkele spelers. Spelers Robert-Jan Vanwesemael, Tristan Teuchy en Adriano Bertaccini vertegenwoordigden de club. Zij strooiden niet alleen snoepgoed uit. 25 gelukkigen hebben ook een vrijkaart voor STVV – Westerlo uit de lucht kunnen plukken. Een speciale wedstrijd gezien de club op de datum van de match hun 100ste verjaardag viert.

Opmerkelijke deelnemers

Net als elk jaar trokken er tijdens de stoet ook opvallende figuren mee. Carnaval is immers niet alleen een feest van dolle muziek en een fris pintje maar ook een feest waar de draak wordt gestoken met maatschappelijke normen en politiek. Opvallend was de verschijning van de voormalige Big Brother-deelnemer Peter Trippaers en zijn partner Dirk Thoelen. Maar zeker ook CV Geweldig Sint-Truiden die toch wel een van de meest imposante wagens van de Truiense carnavalsverenigingen kon neerzetten!

Burgemeester Ingrid Kempeneers nam ondertussen een van de deelnemers onder schot die verkleed was als Robin Hood en de problemen met de Truiense stadskas aankloeg. Of het met de Truiense sheriff beter zal afgaan dan met die van Nottingham valt nog te zien.

Wil jij de stoet herbeleven? Bekijk dan zeker onze sfeervideo!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!