Tot 31 oktober uitgebreide terraszones in Sint-Truiden

Door de verschillende coronagolven heeft de Truiense horeca en handel er een bijzonder zware periode opzitten. Het stadsbestuur besliste daarom bij de heropstart van de horeca in het voorjaar om de uitbaters maximaal te ondersteunen door verschillende terraszones in het stadscentrum uit te breiden tot en met 31 oktober en enkele zones tot en met 15 september. Het college van burgemeester en schepenen heeft vandaag beslist dat alle uitbaters de mogelijkheid krijgen om hun terraszone uit te breiden tot en met 31 oktober 2021 en hoopt de Truiense horeca hiermee verder een duwtje in de rug te geven.

De mooie nazomerdagen en de komende evenementen lokken heel wat Truienaren en bezoekers naar de gezellige etablissementen en terrasjes in het stadscentrum en daarbuiten. Voor de Truiense handel en horeca zijn deze extra klanten meer dan welkom na de moeilijke coronaperiode. Om alle bezoekers op een comfortabele en veilige manier te ontvangen, kunnen uitbaters gebruik maken van uitgebreide terraszones.

De uitgebreide terraszone werd al goed gebruikt door de Truiense horeca.

Verlenging terrasuitbreiding tot en met 31 oktober 2021


De terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt hadden in het voorjaar al goedkeuring gekregen om uitgebreid te worden tot en met 31 oktober 2021. Voor de uitbreiding van de terrassen in de zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk (Heilig Hartplein – Ridderstraat – Plankstraat), de Diesterstraat (vanaf de Beekstraat) en de lange zijde van de Groenmarkt gold een aangepaste verkeersregeling tot en met 15 september 2021. Het college van burgemeester en schepenen besliste vandaag dat deze aangepaste verkeersregeling wordt verlengd tot en met 31 oktober 2021 waardoor de uitbaters in deze zones ook de mogelijkheid krijgen om hun cliënteel langer te ontvangen op uitgebreide terrassen.Aangepaste verkeersregeling


De zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk zal door deze beslissing tot en met 31 oktober verkeersvrij zijn gedurende het weekend en op weekdagen vanaf 18u. De Diesterstraat (vanaf de Beekstraat) en de zone aan de lange zijde van de Groenmarkt blijven tot en met 31 oktober 2021 verkeersvrij in het weekend na de wekelijkse Haspengouw Markt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!